4. klasse laver gydeområder til World Fish Migration Day

1 (4).jpg De nye vandløbsambassadører hjælper med at etablerer gydeområder, så ørreder har et sted at gyde og flere steder at gemme sig.

I Nordjylland er der to foreninger, som deltog i den verdensomspændende ”World Fish Migration Day”. En af dem er Tannisbugt Natur- og Vandplejeforening, som lavede gydeområder og skjul for at forbedre gydemulighederne for ørreder og lampretter i Bjergbækken - et tilløb til Kjul Å.

Tannisbugt Natur- og Vandplejeforening kunne ikke vente til den 21. april, så de tyvstartede den store World Fish Migration Day med et ekstra projekt i Stensbækken. Fredag den 20. april fik foreningen nemlig hjælp fra en flok friske elever fra en 4. klasse på Bindslev Skole. Der blev bl.a. lavet gydeområder og plantet træer langs Stensbækken og tilmed i det flotteste forårsvejr. Stensbækken er et tilløb til Tversted Å.

Lørdag den 21. april lød startskuddet til det officielle projekt i Bjergbækken. Deltagerne, som både var børn og voksne, fik lavet fire rigtig flotte og naturlige gydeområder inde i skoven. Resultatet af anstrengelserne, som blev til i forbindelse med World Fish Migration Day kan i se i videoen nedenfor.

Søren Pedersen, formand for Tannisbugt Natur- og Vandplejeforening, siger tak til alle fremmødte og tak for en hyggelig dag i naturens og fiskenes tegn. Tak til lodsejeren Karsten Weinkouff for lån af maskine og skjulesten.

2 (2).jpg
Bjergbækken efter et genopretningsprojekt er gennemført til glæde for fisk og natur.

Søren er glad for at Tannisbugt Natur- og Vandplejeforening var med til at skabe opmærksomhed om vigtigheden af naturlige fiskebestande i vores vandløb.