PA230436.jpg

Gå på havørredsafari på klippeøen og del dine oplevelser og et billede med Sportsfiskerens lokalredaktør på Bornholm.

Året er omme og det nye er kun lige begyndt, og man ser nu tilbage på tiden som er gået.
Mange lystfiskere og naturinteresserede har brugt juledagene, mellemjulen og ikke mindst nytårsdag til noget afslappende, hvor man ofte vælger at gå en tur ude i naturen.

På Bornholm vælger mange en tur forbi en af ådalene eller stranden med en af øens å-udmundinger for lige at få et glimt af en havørred eller to, da vandet på den her tid af året for det meste er lidt mere sigtbart og i moderat niveau. Et klassisk sted, hvor man kan få alt det nævnte på en gang, er stedet ved navn Slusegård, hvor øens længste å munder ud i havet. Her ligger også en gammel vandmølle og åen deler sig i flere små sideløb, kun ganske få hundrede meter fra havet og chancen for at se en havørred eller to er ganske fin under normale forhold.

Meget regn har besværliggjort ørredsafari
Året som lige er gået har været noget af et udsædvanligt et af slagsen med mildest talt masser af regn! Sommermånederne har på østsiden af øen budt på mere end 100 mm regn hver måned og det kun i det metereologiske døgn. Det har også betydet, at åerne har været fyldt til kanten og mere til i år. Det har heller ikke altid gjort det nemt at se ørrederne, som man ellers kan her på øen.

#opgangbornholm
Men har du set en havørred på vej op i åen i det forgangende år, så fortæl os om oplevelsen og gerne med et billede. Du kan sende billede sammen med din historie ind til Sportsfiskerens lokalredaktør på Bornholm eller upload et billede på instagram med #opgangbornholm.

Og hvad er så meningen med dette? Det er ret simpelt, for på øen holdes der ikke øje eller føres statistik over opgangsfisk. Biologer og naturansvarlige på området mener ikke det er nødvendigt, er svaret. Men de forgangne år er der kommet flere og flere henvendelser, mest fra ældre borgere, som på deres daglige ture ser mindre aktivitet af opgangsfisk end tidligere i øens åer, og det vækker selvfølgelig bekymring.

Så derfor upload dit billede eller send det ind og hjælp med at få et lille overblik over, hvordan det står til. Hvert et billede eller oplevelse er en stor hjælp i den store helhed.