Havbrugsfirma ser stort på miljøregler

Foto- Kaninen Katrine fra Endelave på Facbook003[1].jpg Foto: Kaninen Katrine fra Endelave.

Havbrugsfirmaet Hjarnø Havbrug A/S har gennem flere år opdrættet den fremmede art sølvlaks uden myndighedernes kendskab og uden de fornødne tilladelser. Danmarks Sportsfiskerforbund kræver nu, at forholdene omkring Hjarnø Havbrug A/S undersøges til bunds, og har derfor sørget for, at sagen er endt på Miljø- og fødevareministerens bord.

Gennem de seneste måneder har lystfiskere fanget en hel del sølvlaks ved de østjyske kyster og i de østjyske vandløb. Sølvlaks er en stillehavslaks, der ikke er naturligt forekommende i Danmark og som ikke tidligere er fanget her i landet. Så det har været en stor gåde, hvor disse sølvlaks kommer fra. Efter et større detektivarbejde kan Danmarks Sportsfiskerforbund nu afsløre, at sølvlaksene kommer fra Hjarnø eller Hundshage Havbrug i Horsens Fjord, hvor Hjarnø Havbrug A/S i al hemmelighed i forhold til myndighederne og uden de nødvendige tilladelser har produceret den fremmede sølvlaks, der aldrig tidligere er blevet opdrættet i danske havbrug.

Pressemeddelelse: Havbrugsfirma ser stort på miljøregler

(Opdateret d. 8. november 2017)

Minister trækkes ind i sagen
Danmarks Sportsfiskerforbunds afsløring har gjort indtryk på Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, som nu har sendt sagen til ministerens bord. Udvalget har bedt miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen om at forholde sig til sagen. Ministerens svar kan forventes inden for 3-4 uger, oplyser Folketinget.

Læs også:
Havbrugssag ender nu på ministers bord