20 procent flere gydebanker

Lindy tæller gydebanker i de små bække.jpg

Voer Å Sportsfiskerforening undersøger de hvert år hvor mange havørreder, der har gydet, og det gør de ved, at tælle gydebanker. De følger bl.a. med i om vandløbsplejen virker efter hensigten. Der blev brug for en endnu større kugleramme, da der var mange flere gydebanker end der plejer at være, fortæller en glad formand Nicolai Jørgensen. 

Totalt set er der registreret 743 gydegravninger i 2016/17. Det er en markant fremgang, på hele 20% i forhold til sidste år, forklare formanden. Det bekræfter bare at vores vandpleje virker. 

De 743 gydebanker skal ses i lyset af, at der er tilløb og strækninger i hovedløbet som foreningen slet ikke har besøgt. Tallet kan altså være endnu højere, forklare formand Nicolai Jørgensen. 

Bestyrelsen har besluttet at alle udsætninger indstilles, når det sidste afkom fra efterårets elfiskeri er leveret i 2019. De tror på, at Voer Å nu kan klare sig selv og at den naturlige yngelproduktion kun vil stige i fremtiden, som følge af fortsat vandløbsrestaurering. Det er også blevet svære at få lavet nye havørreder, da dambrugsejer Peter Holm stopper for produktion af vildfisk.