Kommunen skal finde en løsning på at fjerne spærringen ved Sæby Vandmølle

1.jpg

Frederikshavn Kommune er fortsat forpligtet til at gennemføre et projekt, der skaber fri passage for fiskenes vandring ved Sæby Vandmølle. Det har både borgmesteren i kommunen og Styrelsen for Vand og Naturforvaltning bekræftet, jævnfør Nordjyske den 10. december 2016.

Spærringen ved Sæby Vandmølle er blandt de tre vigtigste i landet at få fjernet, fordi den ligger kun 600 meter fra åens udløb i havet, forklarer Sæby Sportsfiskerforenings formand, Jesper Christensen. 

Sæby Sportsfiskerforening er i gang med at planlægge sin indsats for at genstarte processen med det skrottede projekt fra 2015. Kommunen nåede ikke at bruge de indsamlede kr. 300.000, inden byrådet slog bremserne i. Pengene vil kommunen give tilbage til foreningen, som vil gemme dem på en spærret konto indtil de ved mere. Hvis ikke de skal bruges, får bidragsyderne dem selvfølgeligt tilbage, fortæller Jesper Christensen.

I de nye vandområdeplaner er der afsat millioner til at forbedre vandløbene. Om det lykkedes Frederikhavns kommune at få midler til et passageprojekt afhænger af kommunens velvilje og reglerne for at søge midler til et ”fri passage” projekt til gavn for alle, ikke mindst naturen. 
 
Læs alle fordelene ved at lave fri passage her.