Foreninger

Vends Sportsfiskerforening

Vendsbannersknf3.jpg

Vends Sportsfiskerforening – Fyns bedste Å-vand:


Vends Sportsfisker Forening er en lille intim og yderst aktiv vestfynsk forening med en hyggelig sjæl og et kanon godt sammenhold. Hos os har vi højt til loftet og der er plads til forskellighed - og vi har plads til alle!

Så uanset om du er junior eller pensionist, spinne eller fluefisker, så er du altid velkommen i vores lille forening.


BLIV MEDLEM HER!

 

Fyns bedste å-fiskeri:

I Vends Sportsfiskerforening er vores fiskevand uhyre vigtigt for os, og vi bestræber os på at kunne tilbyde vore medlemmer det absolut bedste å-fiskeri Fyn kan tilbyde. Vi er på evig jagt efter nyt og spændende å-vand, og de sidste mange år har vi hvert år sikret nyt fiskevand til medlemmerne.

Det betyder vi i dag råder over Fyns bedste ørredfiskevand. Vi har en masse eksklusivt fiskevand i Stor Å som er kendt for den stor havørredopgang - og grove ørreder. Vi har også fiskeret i lækre Brende Å, og i den lille perle - Viby Å, og så er vi naturligvis også med i Odense Å sammenslutningen, hvor du som medlem af Vends frit kan fiske i Odense Å, i Stavis Å, i Ryds Å, og i Lindved Å.

Med andre ord - er du til fynsk å fiskeri, til bækørred eller havørred, til spin eller flue, så finder du ikke bedre fiskevand andre steder!


SE VORES FISKEVAND HER


 Kammeratskab og fisketure:

I Vends er vi meget eventyrlystne og vi dyrker det gode kammeratskab og det hyggelige samvær med andre ligesindede fiskenørder i alle aldre. Hos os er det medlemmerne der sætter dagsordenen, og alle har mulighed for at præge klubben og arrangere vores ture.

Og lige præcis fælles ture er noget vi værdsætter meget højt. Ligesom I så mange andre fynske klubber er ørreden og ikke mindst den fynske nationalfisk "havørreden” ofte i fokus for vort fiskeri. Vi arrangerer årligt mange ture i jagten på de sølvblanke skønheder, og ikke mindst vores ø-ture er utroligt populære blandt medlemmerne. Igennem de senere år har vi besøgt mange mindre øer i det sydfynske, og især vores Lyø-ture har været ekstremt populære. De kommende år søger vi nye jagtmarker, og det betyder at vi til sommer sender et hold afsted mod Endelave - og andre små hemmelige ørred havørred-øer i de indre danske farvande.

Selv om vi i meget glade for havørreden, så er det ikke alt i Vends der drejer sig om ørred. Vi elsker også at udforske andre arter, og vi opsøger gerne alt muligt andet spændende fiskeri. Det betyder at vi hvert år afholder et væld af ture i jagten på ”alternative” fiskearter og vi er altid nysgerrige på masse nye gode oplevelser. De senere år har vi jagtet fladfisk, torsk, pighvar, stalling, laks, havbars og gedde – ofte med stor succes.


Hvis du vil i kontakt med os, så kan du maile til os - eller ringe på tlf: 22862140

 

Vores klubhus

Vends Sportsfisker Forening har base i vores lille hyggelige klubhus, som ligger i Rolund ved Nr. Åby - små 100 meter fra Viby Å. I klubhuset mødes vi ca. 10-12 gange om året til klubaftener hvor vi bl.a. binder fluer, laver fladfisketakler, ser YouTube-videoer og havørredens hemmeligheder, eller måske bare mødes til en hyggelig aften, hvor vi nørder fiskeri og arrangerer den næste spændende klubtur. Vi afholder bestyrelsesmøder og foredrag, og så holder vi gerne en sommerfest eller 2. I klubben afholdes også den traditionelle julefrokost, som er et stort tilløbsstykke.

 

Vends, en forening med fokus på friluftsliv.

I 2018 erhvervede vi en lavvu/tipi med plads til 12 sovende personer. Men den har vi nu mulighed for at tage på mere primitive friluftsture/ø-ture og teltet bruges flittigt fra april til oktober.

I Storå har vi desuden et shelter med bålplads som frit kan benyttes til overnatning og base i forbindelse med fiskeri, og så er yderligere en bålplads på vej på det nye å-vand i Storå.

 

Vends – Fyns mest aktive vandplejere

I Vends er vi meget bevidste om at det gode fiskeri ikke kommer af sig selv, og vi har derfor et ekstraordinært stort fokus på Vandpleje. Vi er Fyns mest aktive forening på vandpleje området, og i kraft af vores mange elfisketure, er vi øens største leverandør af moderfisk til Fyns Laksefisk og Havørred Fyns årlige smoltudsætninger.

I Vends er vi også meget aktive når det kommer til restaureringsprojekter og genopretning af vandløb. Vi gennemfører som minimum et restaureringsprojekt hvert år, og de senere år har vi udlagt store mængder af gydegrus og skjulesten i Storå, Harndrup bæk, og Viby Å til glæde for de nordvestfynske ørredbestande.

I foråret 2022 vil vi desuden hjælpe DTU Aqua og Middelfart Kommune med pasning af en smoltfælde som indgår i et stort forsøg med etablering af et smoltrev som anlægges ved Storåens udløb ved Varbjerg.

Vi samarbejder tæt sammen med Havørred Fyn, Vandpleje Fyn, Fyns Laksefisk, Danmarks Sportsfiskerforbund, DTU Aqua, og Middelfart Kommune. 


Så hvad enten du går med et ønske om at gøre fiskeriet på Fyn endnu bedre, eller de er interesseret i at lære noget om ørredens biologi – eller du "bare" gerne vil have fingrende i noget af Fyns mest attraktive fiskevand - ja, så har du rig mulighed for at få stillet dine lyster hos os, og du skal være så velkommen!

 

Læs mere om hvad vi render og laver, og se billeder fra arrangementer med mere på vores Facebook side.
Vi glæder os til at høre fra dig!


Med venlig hilsen

Vends Sportsfiskerforening


Kontakt: vendssportsfiskerforening@gmail.com
KONTINGENTSATS for 2023:

Senior 840.- kroner.

Ungdomsmedlemmer 545.- kroner.

Juniorer 100.- kroner.
Se alt vores fiskevand på siden her: http://vends.opening.dk/forside/fiskevandeREGLER FOR FISKERI


REGLER FOR STORÅ

 • Fiskeri er tilladt fra 1.marts og indtil 31. oktober. 
 • Det er udelukkende tilladt at fiske med modhageløse kroge (eller med nedklemte modhager).
 • Ormefiskeri er tilladt i vore vande. Dog kun med cirkelkrog str. 2,0 eller større. (HUSK - modhageløs, eller nedklemte modhager)
 • Bækørreder er fredet.
 • Alle fisk under mindstemålet skal nænsomt genudsættes.
 • Det er kun tilladt at fiske efter ikke fredede arter. 
 • Der må højst hjemtages 1 fisk pr. mand pr. døgn.
 • Kontroller hinanden ved vore fiskevande, forlang medlemskort og fisketegn (18-64 år) forevist, bortvis tyvefiskere samt husk: Skån naturen – tag affald med hjem.
 • Parker dit køretøj, så det ikke er til gene for andre.
 • Beskyt anden mands ejendom, hegn, led og lignende.
 • Gå direkte ad nærmeste anviste vej til fiskevandet.
 • Respekter andre fiskere og undgå støjende adfærd.
 • Vær sikker på, at du fisker på lovligt område – ellers lad være.
 • Alle uregelmæssigheder ved vore vande bedes i snarest meddele til vandplejeudvalget 
 • Bemærk at der i Odense Å er andre regler når du fisker på Odense Å Sammenslutningens fiskevand.
 • Mindstemål for havørred er 40 cm.Fiskeregler for Brænde Å


Fiskeri er til enhver tid underlagt de offentlige fredningstider.


Brænde Å er fredet fra 1. november til førstkommende lørdag efter 1. marts.

Total fredning af nedfaldsfisk i tiden 16. januar til 1. april.

Fiskeri med orm i Brænde Å skal foregå med mindst krogstørrelse 2,0.

Mindste mål for Bækørred: 30 cm.

Mindste mål for Havørred: 40 cm.

Mindste mål for Gedder: 60 cm.

Der må højest hjemtages 3 ørreder om ugen.

Ørrederne skal landes med knude frit net, og de må kun berøres med våde hænder.


Ovenstående regler er sakset fra Assens og omegns Sportsfiskerforenings hjemmeside.


For at læse reglerne i fuld tekst: https://www.aos-assens.dk/wp-content/uploads/2022/01/Fiskeregler-2022.pdfREGLER FOR ODENSE Å

 • Se fiskeregler for Odense Å Sammenslutningens fiskevand på www.odense-aa.dk


SALG AF GÆSTEKORT TIL STORÅ

Dagkort til StorÅ sælges snarest via www.fiskekort.dk - Indtil da kontakt venligst kasserer Jens Rasmussen - tlf: 26237226