• Søndag den 25. juni 2023 kl. 10.00-15.00

Giv en hånd med udplantning af ålegræs i kanalerne på Aarhus Ø

DSCF8425.jpg

Søndag den 25. juni kan du være med til at skabe mere liv i kanalerne på Aarhus Ø ved at deltage i udplantning af ålegræs.

Ålegræsset er et vigtigt levested for fisk og smådyr i de kystnære havområder, men størstedelen af ålegræsset er forsvundet. Derfor er Aarhus Kommune og projekt Kysthjælper gået sammen om denne bynære udplantning af ålegræs i kanalerne på Aarhus Ø med hjælp fra Lighthouse, Dykker-butikken.dk og Searangers.

Sådan foregår arbejdet
Alle kan give en hånd med på dagen, uanset alder og erfaring. Som frivillig kan du hjælpe på land med at montere friskhøstede ålegræsskud på jernsøm, og hvis du er dykker, kan du hjælpe med at plante skuddene i havbunden i kanalerne. Metoden er anerkendt af forskere i ålegræsudplantning, og som frivillig får du vejledning i at udføre arbejdet.

Mødested og -tid
Arbejdet foregår i tidsrummet kl. 10-15 ved Generationernes Hus, Thit Jensens Gade 3-11, 8000 Aarhus Ø. Deltagelse kræver ikke tilmelding på forhånd, og du bestemmer selv, hvor mange timer du vil være med.

Parkering
Ønsker du at parkere gratis, kan du parkere i Navitas P-hus (Inge Lehmanns Gade 10, 8000 Aarhus), og så gå de ca. 1000 m til Generationernes Hus.

Har du spørgsmål?
Kontakt Erik Haar Nielsen, projektleder i Kysthjælper, på e-mail: ehn@sportsfiskerforbundet.dk eller mobil: 25126190.

Læs mere om Kysthjælper her: www.kysthjælper.dk