• Lørdag den 13. august 2022 kl. 13.00

Havørredfiskeri med skumflue – 24 timer ved Trend Å

På listefødder ved trend å_800x450.jpg

Skumbille og havørred når det er bedst!

Tilmeldingsfrist: 10.08.2022 kl. 09.00

I samarbejde med Trend Aa Lystfiskeriforening udbyder Danmarks Sportsfiskerforbund igen i 2022 kursus i fluefiskeri efter havørred. Kurset afvikles ved den billedskønne Trend Å i Himmerland, der er verdensberømt i Danmark for et til tider virkelig godt (og altid fascinerende!) fiskeri efter havørred med tørflue.

Kurset afholdes over ét døgn med start lørdag 13. august kl. 13 og afslutning 24 timer senere, altså søndag 14. august kl. 13. Vi vil bruge Trend Aa Lystfiskerforenings veludrustede hytte i Hyllebjerg som base, og her vil der også være mulighed for at hvile et par timer i den mørkeste del af natten.

Indholdet tager udgangspunkt i praktisk undervisning ved åen med hovedvægt på fiskeri med skumflue, men vi vil også se på andre fluetyper og generelt på kast og hvordan man bedst bevæger sig ved et mindre vandløb. Der vil også være en smule fluebinding på programmet, men først og fremmest skal der selvfølgelig fiskes i de hotteste perioder, nemlig i skumringen og (for de morgenfriske) når lyset igen bryder frem tidlig næste morgen.

Kurset koster 1100 kr. for medlemmer af Danmarks Sportsfiskerforbund, og der er plads til 9 deltagere. Udover selve undervisningen dækker betalingen for følgende:

  • Fiskekort under hele kurset og resten af søndagen (gyldigt fisketegn forevises ved kursusstart)
  • Forplejning (aftensmad samt let natmad efter fiskeri lørdag, morgenmad og frokost søndag)
  • Mulighed for overnatning i hytten på madras (medbring selv lagen og sovepose) eller i medbragt telt

Ved tilmelding fremsendes liste med anbefalet grej. Som udgangspunkt anbefales fluestænger i klasse 4-6 og i længder fra 8,5-10 fod samt tilhørende flydeline. Et fangstnet med knudeløst net er et must.


Gennemgående instruktører er Thomas Dalgaard, Jonas Laigaard og Peter Stoltze.


Afmelding

Afmelding skal ske mindst en måned, før kurset afholdes. Der opkræves et afmeldingsgebyr på 100 kr.

Sker afmeldingen mindre end en måned, før kurset afholdes, vil der ikke ske refundering.

Instruktører

Prisoverblik

Medlem: kr. 1.100,00
Ikke-medlem: kr. 1.550,00

Tilmeldingsfrist er overskredet.