• Søndag den 17. juli 2022 kl. 09.00

FULDT BOOKET - Glomma 2022 fra den 17. juli til den 23. juli

DSCF7086.JPG

Stalling og ørred i Glomma 2022

Tilmeldingsfrist: 01.05.2022 kl. 10.00

 

Stalling og ørred i Glomma 2022

Danmarks Sportsfiskerforbund tilbyder for tredje år i træk en tur til norske Glomma, hvor deltagerne har mulighed for at lære om imitationsbaseret fluefiskeri fra erfarne instruktører. Elven er blandt de mest populære elve i Norge og ikke uden grund. Fiskeriet er let tilgængeligt, og der er ørred og stalling i antal og størrelser, som vi ikke er vant til fra Danmark. Vi holder til ved den øvre del af elven, der også kaldes Glåma, samt sideløbet Folla.

Turen er bygget op med en masse praktisk fiskeri, hvor du dels vil være i selskab med én af de to instruktører, dels vil fiske sammen med de andre deltagere på turen. Desuden vil hver dag byde på mindst én reel undervisningssession, hvor vi kommer rundt om en lang række essentielle kundskaber som for eksempel:

·        Sikkerhed ved vadning i elv

·        Grejlære og generel kasteteknik

·        Identifikation af de vigtigste grupper af insekter og kendskab til deres livscyklus

·        Fluebinding af simple men velfangende fluer

·        Tørfluefiskeri inklusiv specielle præsentationskast

·        Flyderingsfiskeri på elv

·        Streamerfiskeri med fokus på større ørreder

·        Håndtering af fangst – sikker genudsætning og det gode fiskebillede

·        Tilberedning af stalling i rygeovn

Turen foregår fra søndag 17. juli til lørdag 23. juli (så du kan følge Tour de France-starten i Danmark, hvis det er vigtigt). Søndag er der ankomst og indkvartering i løbet af eftermiddagen samt en første rundvisning efter aftensmaden til de nærtliggende fiskepladser. De mest ivrige kan selvfølgelig starte fiskeriet allerede denne aften. Mandag til fredag vil vi følge en rytme, hvor vi omkring kl. 10 starter med fælles gennemgang af oplevelser ved elven og planlægning af dagens fiskeri, hvorefter der følger et par timers undervisning ved elven. Herudover er der praktisk fiskeri i hold, hvor instruktørerne også er tilgængelige og giver individuel hjælp. Aftensmaden indtages forholdsvis tidligt og fiskeriet fortsætter til langt ud på aftenen og gerne ind i skumringen. Lørdag formiddag bruges til pakning, aflevering af hytter og officiel afslutning på kurset, men deltagernes fiskekort gælder hele dagen, så der er mulighed for lige at få ”fisket færdigt” inden turen går sydpå til Danmark igen.

Til fiskeriet benyttes typisk relativt lette fluestænger i klasse 4-5 og længder på 8-9 fod samt tilhørende flydeline og taperet monofilt forfang. Ved tilmelding vil blive fremsendt en detaljeret beskrivelse af relevant udstyr dækkende alt fra beklædning til fiskegrej, herunder en beskrivelse af de vigtigste fluetyper. Bemærk at der også er gode muligheder for flyderingsfiskeri på den store elv!

Overnatning foregår på Langodden Gård, hvor vi råder over to hytter med i alt fire rum. Det betyder, at du skal være indstillet på at dele indkvartering med en fiskekammerat, som du bare ikke kender endnu. Ved samtidig tilmelding af to eller flere personer kan man naturligvis stille ønske om indkvartering sammen. Hytterne indeholder udover soverummene også bad/toilet, et fællesareal med sofa/hyggekrog samt et simpelt men velfungerende køkken med køleskab, kogeplader og al nødvendigt service.

Dette er inkluderet i prisen på 4300 kr: og 4750 kr. for ikke medlemmer

-         Ophold i hytter på Langodden gård (inklusiv rengøring ved afrejse)

-         Fiskekort til området (søndag til lørdag)

-         Introduktion til fiskeriet og rundvisning på fiskepladser

-         Undervisningssessioner hver dag

Dette er ikke inkluderet i prisen:

-         Transport til/fra Glomma samt under opholdet

-         Forplejning under opholdet

Vi opfordrer til, at deltagerne indbyrdes aftaler fælles transport samt indkøb og tilberedning af mad. Vi sørger for at lave en lukket gruppe på Facebook, hvor disse ting kan aftales. Husk at de mest populære færgeafgange typisk bliver udsolgt ret hurtigt, så jo hurtigere du melder dig til, jo mere behagelig en rejse kan du arrangere.

Langodden gård ligger 10 km sydøst for Alvdal i Hedmark fylke i Sydnorge. Det er muligt at tage tog fra Oslo til Alvdal, men selvom vi bor et fluekast fra elven, så vil vi have brug for et antal biler i løbet af kurset for at komme rundt langs elven. Afstand til Langodden gård fra relevante byer er som følger:

·        Oslo: 300 km

·        Larvik: 430 km

·        Göteborg: 580 km

·        Malmö: 850 km

Adressen er Gammelveien 435, 2560 Alvdal, Norge.

Alternativt er koordinater til GPS 62.045155, 10.729349.

Har du spørgsmål til turen kan disse stilles til instruktørerne:

·        Peter Stoltze, peterstoltze@gmail.com eller telefon 2674 3583

·        Christian Eriksen, gaek@godmail.dk eller telefon 2872 3308


Afbudsregler: Afbud efter 1. maj ingen penge retur.

Afbud før 1. maj betales et administrationsgebyr på kr. 1.000,-


Instruktører

Prisoverblik

Medlem: kr. 4.300,00
Ikke-medlem: kr. 4.750,00