Ørredsmolt udsættes når mørket falder på

billed-1-tusindvis-af-oerreder-skal-saettes-ud-den-14-april-i-tuse-a.jpg

I den kommende weekend udsættes tusindvis af ørreder i mundingerne af vandløb flere steder på Sjælland. Og det hele sker, når mørket er faldet på.

Lørdag og søndag den 13. og 14. april udsættes tusindevis af små ørreder mellem 10-25 cm i vandløbene i Nordsjælland, Sejerøbugten og i vandløbene, der løber i Isefjorden. Udsætningerne kommer til at foregå efter mørket er faldet på, for at sikre at mindst muligt af ørredsmolten bliver spist af skarver og andre rovdyr. Når mørket falder på, er skarverne nemlig mindre aktive, hvilket giver et vindue for ørrederne til at trække ud på mere sikker vis.

Det er Fyns Laksefisk, der har stået for at opdrætte de små fisk, der er mellem 10 og 25 cm, når de bliver sat ud.

Skulle du have lyst til at deltage i udsætningen af ørreder i den kommende weekend, kan du sende mig en mail til Rune Hylby på runehylby@gmail.com, så kontakter han dig og aftaler nærmere.

Moderfisk fra elektrofiskeri
De små ørreder er afkom fra moderfisk, som Esrum Å-laug og Tuse Å's Ørredsammenslutning har elektrofisket tilbage i 2017 i henholdsvis Esrum Å i Nordsjælland og i Elverdamsåen i bunden af Isefjorden.

Du kan se her, hvordan det gik til, da forældrene til de små ørreder blev fanget under elektrofiskeri i Elverdamsåen i november 2017.