Skarvbestanden reguleres ved St. Vejle Å

skarv2.jpg Ishøj Kommune har fået tilladelse til at reducere mængden af skarver ved St. Vejle Å.

Ishøj Kommune iværksætter nu regulering af skarvbestanden ved St. Vejle Å for at beskytte den unikke bestand af brakvandsaborrer i området.

Naturstyrelsen har nu givet Ishøj Kommune tilladelse til at regulere bestanden af skarver ved St. Vejle Å, hvor den store bestand udgør en trussel mod aborrebestanden, som Københavns Universitet bedømmer som genetisk unik. Tidligere har store flokke af skarver i vintermånederne ædt store mængder af fisk i den nederste og sårbare del af åen.

I løbet af december vil man derfor i morgentimerne kunne møde jægere med deres hunde ved åen, hvor de med haglgeværer vil stå for reguleringen. Det er ikke hensigten, at skarven skal helt væk fra området, men bestanden – og dermed truslen mod aborrebestanden – skal reduceres.