Vilhelmsborg-6.jpg Et særdeles velbesøgt arrangement med mere end 200 besøgende var med til den officielle indvielse af Vilhelmsborgslugten og Giber Å. Foto: Laurits Flowbinner.

Onsdag den 13. juni 2018 klokken 16.30 var der officiel indvielse af den strækning af Giber Å, der tidligere var opstemmet af søen ved Vilhelmsborg syd for Aarhus.

Et særdeles velbesøgt arrangement med mere end 200 besøgende var med til den officielle indvielse af Vilhelmsborgslugten og Giber Å. De mange gæster kunne nu se, hvad der i godt 150 år havde ligget på bunden af søen. En helt vidunderlig smuk slugt, hvor Giber Å med stort fald snor sig ned gennem.

De fremmødte kunne også se el-befiskning af Aarhus Kommunes biologer i det nye vandløb, hvor der allerede i år et efter søen blev fjernet, var mange små ørreder. Også de vandplanter, som vandløbsgruppen “Vandstjernerne” under Østjydske Lyst- og Fritidsfiskere udplantede tidligere på foråret, stod store og flotte i åen.

Giber Å, der tidligere var opstemmet ved Vilhelmsborg Søen, har nu frit løb fra udspring til udløb i Aarhus Bugt og er et særdeles godt eksempel på, hvor smuk natur befolkningen kan få ved at fjerne opstemninger.

Vilhelmsborg-3.jpg Ved el-fiskeriet under indvielsen af Giber Å, kunne man allerede nu konstatere en god og livskraftig bestand af ørreder. Foto: Laurits Flowbinner.