Hjælp vandrefiskene i Kjul Å

logoCMYK.jpg Du kan tilmelde forskellige slags vandløbsprojekter til World Fish Migration Day, f.eks. undervisning om vandløb, restaurering m.m.

Nu har du mulighed for at deltage i den såkaldte ”World Fish Migration Day 2018” lørdag den 21. april. Tannisbugt Natur- og Vandplejeforening har arrangeret et spændende kursus om etablering af gydebanker.

World Fish Migration Day

World Fish Migration Day er en oplagt mulighed for at sætte fokus på det store arbejde, der bliver udført i Danmark med vandløbspleje- og restaurering.

 

Du kan tilmelde forskellige slags vandløbsprojekter til World Fish Migration Day, f.eks. udlægning af gydegrus, undervisning om vandløb, restaurering m.m.

 

Fiskepleje.dk opfordrer til, at myndigheder, lodsejere, vandplejefolk og andre naturvenner tilmelder sig og udfører et projekt den 21. april.

 

Læs mere om World Fish Migration Day her.

Nu har du mulighed for at deltage i den såkaldte World Fish Migration Day 2018 lørdag den 21. april. Tannisbugt Natur- og Vandplejeforening har arrangeret et spændende kursus om etablering af gydebanker, lige fra at søge midler til projektet til at lægge skjulesten og gydegrus korrekt. Du bliver samtidig en del af et internationalt arrangement med stor opmærksomhed.

Tannisbugt Natur- og Vandplejeforening vil i forbindelse med World Fish Migration Day lave gydebanker og skjul for at forbedre gydemulighederne for ørreder og lampretter i Bjergbækken, som er et tilløb til Kjul Å. Projektet er meget spændende, for det er både teori og praktikken i at lave de bedste forhold for fisk og smådyr, der er fokus på. Det er derfor over to dage den 27. marts og den 21. april 2018.

Læs mere om kurset her.

– Ovenstående arrangement er det første i Nordjylland, som deltager i World Fish Migration Day 2018, og der er plads til endnu flere. Hele ideen er nemlig at skabe opmærksomhed om vigtigheden af naturlige fiskebestande i vandløb, forklarer Jan Nielsen, fiskeplejekonsulent i DTU Aqua.

Læs mere om hvordan du tilmelder et eller flere projekter på den officielle side www.worldfishmigrationday.com.