Stor ny gydebanke i Usserød Å

Nive Å_vandpleje2.jpg De seks mand fik transporteret 30 m3 grus ud i åen.

Sidste uges frostvejr gjorde det muligt at køre langs åen, og det benyttede Nive Å's Lystfiskerforening sig af. Resultatet blev en ny, stor gydebanke.

I Nive Å's Lystfiskerforening i Nordsjælland var de glade, da det endelig blev lidt vintervejr i Danmark, for planen om at udlægge til en ny gydebanke i Usserød Å afventede bare noget frostvejr, så de tunge maskiner kunne komme ud at køre langs åen.

Torsdag den 8. februar var der derfor seks mand fra foreningen og et par maskiner klar ved åen, og i løbet af dagen fik de transporteret 30 m3 grus ud i åen, så der blev etableret en 20-30 meter lang banke. Tre mand var på pladsen igen fredag for at rydde op efter arbejdet.

– Fredensborg Kommune havde givet dispensation til udlægning af gydegrus, når jorden var frossen, idet efterårets store mængder regn havde gjort det umuligt at køre gruset til åen uden store skader på marken, fortæller Bjarne Dueholm, der er kasserer i foreningen.

– En elev fra Skovskolen i Nødebo, der er i praktik i Fredensborg Kommune, klarede hele papirarbejdet med alle lovmæssige godkendelser - en stor tak til Morten Riel Sørensen for indsatsen, slutter Bjarne.

Nive Å_vandpleje1.jpg
En stor ny gydebanke er nu klar til næste sæsons gydning.