Ny superflot sæson ved Varde Å

017.JPG Denne lokalredaktør var heldig at fange sin kvotelaks i Varde Å i år - og de sidste 14 dage af sæsonen blev det til yderligere to laks og en fin havørred i efterårets smukke farver.

Tirsdag den 31. oktober var årets sidste fiskedag ved Varde Å  - ligesom ved de øvrige vestvendte lakseåer i Sønderjylland.

Efter endnu en fornem sæson og en flot slutspurt afgav Varde Å over 930 laks, hvilket er den næstbedste sæson nogensinde, kun overgået af sidste års rekordfangst på 1004 laks.
De store regnmængder i løbet af sommeren og efterårets med en del voldsomme oversvømmelser til følge, hvor især fluefiskerne i perioder havde det svært, sætter yderligere resultatet i relief.
 
Af totalfangsten på (mindst) 931 laks er der hjemtaget 107 laks over 75 cm og genudsat 513, mens der er hjembragt 70 laks under de 75 cm og genudsat 241. Lillekvoten på i alt 125 laks er dermed langtfra opfisket i år, hvilket i øvrigt er karakteristisk for alle de vestvendte lakseåer.
 
Varde- og Grindsted-fiskerne kan sammen med medlemmerne af Nørholm Lystfiskerklub desuden glæde sig over en pæn fremgang i havørredfiskeriet, der endte på 362 havørreder mod 290 sidste år.

Det tre foreninger i Varde Å Sammenslutningen har i år henstillet, at lystfiskerne begrænsede hjemtagning af ørreder til maksimalt et par fisk pr. fisker i løbet af sæsonens og det ser ud til, at de fleste har fulgt opfordringen idet der er hjemtaget 145 havørreder og genudsat 218.
 
Sportsfiskeren.dk vender tilbage til fangsterne i Varde Å-systemet, når foreningens flittige statistiker og tidligere formand, Jan Porsgaard, har analyseret de mange fangstrapporter. Jan fortæller i øvrigt, at Varde Sportsfiskerforening igen har fremgang i medlemstallet, der nåede tæt på 500.
 
PS. Den danske laksesæson er dog ikke helt slut, idet er kan fiskes efter laks i Gudenå frem til og med den 15. november.