Geddefabrik ved Flintinge Å

flintinge2.jpg Det genslyngede område skal fungere som geddefabrik

Guldborgsund Kommune har i øjeblikket de store maskiner i gang ved Flintinge Å på Lolland. Hensigten er at forbedre vandmiljøet i åen, så brakvandsgedderne får bedre gydemuligheder.

Guldborgsund Kommune har i øjeblikket de store maskiner i gang ved Flintinge Å på Lolland. Her får en kortere strækning på ca. 150 meter gravet et nyt forløb, samtidig med at der fjernes sivbevoksning og etableres våde græsområder.

Hensigten er at forbedre vandmiljøet i åen, så brakvandsgedderne får bedre gydemuligheder. Desuden vil det give geddeynglen bedre skjul og dermed bedre overlevelsesmuligheder i de første kritiske måneder.

- I foråret vil de oversvømmede græsområder stå under vand, og vi håber, at gedderne vil gyde her. I løbet af sommeren vil de små gedder blive udklækket og leve deres første måneder godt skjult i det oversvømmede græs. Efterhånden som områderne tørrer ind om sommeren vil ynglen svømme ud i åen og blive til store flotte gedder, som er til gavn for både miljøet og lystfiskerne, fortæller Søren Kock Laursen, der er biolog i kommunen.

- Det er første gang, at genslyngning af en å og etablering af bedre gemmesteder for fiskene bliver udført på denne måde. Vi udveksler selvfølgelig erfaringer med de andre kommuner, som er med i Fishing Zealand-projektet, afslutter han.