Ørredvuggestue foræres til værdigt trængende

DSC_4745.jpg

De vilde ørreder i Vejle Å kan i dag klare sig uden udsætninger. Derfor donerer Vejle Sportsfiskerforening deres ørred-produktionsudstyr til sportsfiskere, hvor der stadig er brug for yngeludsætninger.

Der er sat i millioner af ørreder ud i Vejle Å gennem tiderne. Og Vejle Sportsfiskerforening har stået for det store arbejde, der var med til at sikre havørredfiskeriet, dengang spærringer og forurening gjorde det umuligt for ørrederne at klare sig uden hjælp. Mange års seriøst arbejde med vandløbsrestaurering af sportsfiskere, kommuner og det daværende amt betød, at man kunne stoppe med udsætningerne for cirka 10 år siden. Nu klarer de vilde fisk det selv - og bestanden og fiskeriet blomstrer.

Komplet udstyr gives væk

Men sådan ser det ikke ud alle steder i landet. Derfor har Vejle Sportsfiskerforening generøst besluttet at deres produktionsudstyr skal doneres til sportsfiskere, der arbejder med fiskepleje. Helt konkret drejer det sig om 12 foderkar á cirka 4 meters længde, 4 klækkerender med en samlet kapacitet på mindst 150.000 æg og 2 store transportkar til moderfisk. Anlægget har fungeret perfekt i en årrække, men har ligget stille i nogle år.

– Vi kunne selvfølgelig have sat det hele til salg, men vi vælger at hjælpe sportsfiskere andre steder i landet og giver det derfor væk, siger Arne Rasmussen fra Vejle Sportsfiskerforening.

Arne er også manden, du skal kontakte, hvis du vil vide mere om udstyret og er interesseret i at overtage det. Han kan kontaktes på mobil 20 63 35 18.

DSC_4738.jpg