Majfluer i massevis ved Gels Å

majflue danica 010_edited-2.jpg

Gels Å Sammenslutningens strækninger af åen forbindes normalt med fiskeri efter store, massive havørreder, hvoraf de første og største trækker op i Gels Å allerede sidst i maj. Den næsten 40 kilometer lange fiskestrækning har indtil for nogle år siden også budt på fint stallingfiskeri og bækørredbestanden er sund som ikke set længe, men der er dog gerne langt mellem de større rødplettede eksemplarer.

Men hvis noget kan lokke åens større bækørreder op til overfladen, så er det som bekendt, når majfluerne over et par dage klækker – og det er lige nøjagtig, hvad der hændte i går ved Gels Å. Ved flere strækninger var der så mange flere majfluer, end man normalt ikke oplever i vandløbet. Min gamle fiskevest var meget populær blandt de smukke insekter, som i snit brugte et par minutter på at få vingerne helt tørre og flyvefærdige.

gelsaa 549 aftægten_edited-2.jpg