Laksefeber og kammeratskab ved Skjern Å

IMG 5153

D. 27.-29. august afholdt Danmarks Sportsfiskerforbund med instruktørerne Simon Kastbjerg og Mikkel Munk for første gang et ungdomskursus ved Skjern Å.

Fredag eftermiddag ankom de spændte kursister med det fælles mål at fange deres første danske laks. De unge kursister havde vekslende erfaring med laksefiskeriet, men overordnet set faldt de i kategorien for begynder. Lejren blev lavet, og en hurtig snak omkring grej, teknikker og metoder blev taget, inden drengene kastede sig ud i fiskeriet sidst på eftermiddagen.

IMG 5177 En rigtig fin debutlaks taget efter kun 10 min!

Flot debut-laks
Ikke 10 minutter var gået inden den ene af deltagerne allerede stod med laks. En flot blank grilse på 68 cm havde taget spinneren lige i svinget, netop som det var blevet fortalt. Weekenden var reddet, og humøret var ikke til at tage fejl af i lejren. Der blev skålet i sodavand, og hyggen fortsatte i campen, indtil bålet gik ud.

Landing og læring
Lørdag morgen var deltagerne klar igen, og drengene gav fuld skrue på fiskeriet. Ved eftermiddagstid var der mulighed for at instruktørerne også kunne fiske lidt, og Simon overlistede her en flot laks. Drengene kom løbende og med et stort net med gummimasker. Det var en oplagt mulighed for at lære om landing, behandling og genudsætning af laksen. Et vigtigt element på kurset.

Med en hel dag ved åen var det et par trætte øjne der stod klar ved åen tidligt søndag morgen. Lasse, som fik laks den første dag, havde ganske tidligt denne morgen kontakt til laks, men den hoppede desværre af.

IMG 5390 Der blev fisket med både flue og spin.

Det blev søndag eftermiddag og kurset var slut. Laks, kammeratskab, grin, bålhygge og mindeværdige øjeblikke ved åen kunne vi nu tage med hjem. Højtiden for corona-udsatte konfirmationer havde desværre snævret deltagerfeltet ind. Men de, der mødte op, fik oplevet en weekend fyldt med laksenørderi, overnatning i det fri, mistede, sete og landede laks – samt rigeligt med hygge om bålet.

Weekendens samlede udbytte beløb sig på to landede og to mistede laks. Desuden fik Mikkel en rigtig flot havørred søndag morgen, som hurtigt kom tilbage i dets rette element. 

Laksefeber gentages naturligvis igen næste år.

Laksefeberforunge Samlet