Vellykket laksekursus for begyndere ved Varde Å

Laksefiskeri For Begyndere 2

Danmarks Sportsfiskerforbund har med en række kurser satset på begynderfiskeri. Laksefiskeri for begyndere er et kursus af tre arrangementer, og torsdag d. 12. august blev nr. 2 i rækken afholdt ved Varde Å.

233722922 869298880458730 2645386847894201249 N (1) De to instruktører giver tips og tricks inden fiskeriet påbegyndes.

De to lokalkendte instruktører Ebbe Petersen & Torben Brodersen, var igen værter ved kurset, som har til formål at klæde kursusdeltagerne på til at få succes med jagten på de flotte sommerlaks.

Varde Å er særligt kendt for sine flotte forløb, dybe huller og ofte lav vandhastighed, hvorfor store dele af åen traditionelt fiskes langsomt og dybt. Det kræver med andre ord et særligt godt kendskab til åens standpladser og den påkrævede teknik, hvis man vil have held til at overliste de store laks, åen huser.

Laksefiskeri for begyndere 2 havde fokus på sommerfiskeriet. Standpladserne på de stræk, deltagerne skulle fiske, blev nøje gennemgået af instruktørerne, som også gav gode råd om grejvalg, inden deltagerne blev sluppet løs ved vandet.

I længe efter fiskeriet og den praktiske del af instruktionen var påbegyndt, krogede Ebbe Petersen, en grilse – altså en laks, man vurderer, kun har haft én vinter i havet, inden den igen er trukket op i å-systemet. Fisken blev tabt, men oplevelsen gav bestemt deltagerne blod på tanden.

Dagen mundede desværre ikke ud i yderligere fisk, men alle deltagerne fik en grundig indføring i sommerfiskeriet efter laks i Varde Å.

Det tredje og sidste kursus i rækken, Laksefiskeri for begyndere 3, finder sted d. 26. september ligeledes ved Varde Å.