Sommer på Øresundsakvariet

Lasse Guider Ved Vandlaboratoriet D. 20 Juli 2018 Fotograf Jens P. Jeppesen Øresundsakvariet Øresundsakvariets guider tager hver dag gæster med til Vandlaboratoriet i Nordhavnen. Foto: Jens Peder Jeppesen

Øresundsakvariet i Helsingør giver den fuld gas hen over sommeren med våde aktiviteter for både børn og voksne. Programmet spænder fra krabbefangst over sanketure til marsvin- og tunsafari på Øresund. Alt sammen med akvariets medarbejdere som kyndige guider.

Nordhavnen i Helsingør er udgangspunkt for mange af Øresundsakvariets sommeraktiviteter. Her tager guiderne dig med på krabbefangst, og på Kronborgstranden lige øst for havnen går det løs med rejehovsfiskeri efter dyrelivet på det lave vand.

I et hjørne af Nordhavnen har Øresundsakvariet sit Vandlaboratorium, hvor guiderne vil fortælle om Øresunds dyreliv, fodre fiskene og hjælpe med at fange krabber.

Vil du vide mere om mulighederne for at samle spiselige urter på stranden, kan du tage med på Vild Mad-sanketure, og har du mod på en snorkeltur, kan du deltage på en guidet snorkelsafari.

IMG 6571 En snorkeltur med guide er blandt de mange sommeraktiviteter på Øresundsakvariet. Foto: Øresundsakvariet. Københavns Universitet

Tag på havsafari
Akvariet kan for 11. år i træk byde på et rekordstort antal havsafarier, hvor deltagerne har chancen for at opleve marsvin og – med lidt held – springende tun. Der er planlagt hele 120 safarier med akvariets store RIB-båd, hvilket er næsten dobbelt så mange som sidste år.

Sidste år så deltagerne marsvin på alle ture, så der er næsten garanti, mens der blev set tun på 70 % af tunsafarierne, der især finder sted i august og september.

Kig på et vrag
– Som noget nyt og helt crazy laver vi såkaldte Vragsafarier, hvor vi besøger et kystnært liggende vrag på den svenske side af Øresund kaldet Johannes L, og hvor vi med vandkikkerter fra gummibåden kan betragte det store vrag og nogle af dets hemmeligheder, fortæller akvarieleder Jens Peder Jeppesen og fortsætter:

– Guiden ombord vil, mens vi kigger på vraget, fortælle om både dette og andre vrag i Øresund og deres historie. Vragsafarien er kortere end de andre havsafarier, men vi kan, hvis vi er heldige, opleve både marsvin og sågar tun, på vores vej over Øresund.

Støtte fra Genstartsmidlerne
Øresundsakvariet har fået støtte fra Genstartsmidlerne i Helsingør Kommune til at kunne uddanne og ansætte flere skippere, så endnu flere turister kan komme ud på Øresund hele sommeren. Sidste år blev alle pladser på havsafariturene udsolgt, så i år prøver akvariet at fordoble det samlede antal ture og forlænger sæsonen helt til november måned.

– På grund af coronaen var vi faktisk på nippet til at droppe turene helt i år, men grundet støtten har vi altså endda kunnet udvide turprogrammet helt vildt til forhåbentlig stor glæde for både lokale og de forhåbentlig mange turister som gæster byen, slutter Jens Peder Jeppesen.

Husk at du som medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund får 20% på entréen i Øresundsakvariet mod fremvisning af gyldigt medlemskort. Rabatten gælder op til 5 personer.

Se sommerens program nedenfor.

Springende Tun Foran Sofiero Slot Øresund D. 29. August 2020 Fotograf Stig Bulow (1) Der er gode chancer for at se springende tun på sensommerturene. Foto: Stig Bulow

Tid & Sted

Krabbefangst på Nordhavnen
Alle hverdage i uge 26-31. Afgang fra akvariet kl. 11.15.
Gratis for akvariets gæster.

Fiskeri med rejehov ved Kronborgstranden
Hver onsdag og fredag i uge 26-31. Kl. 13.15.
Gratis for akvariets gæster.

Guidet tur til Vandlaboratoriet i Nordhavnen
Alle dage i uge 26-31. Kl. 12.25 – 14.25 – 16.25
Gratis for akvariets gæster.

Snorkelsafari med guide
9. juli og 30. juli, kl. 10-12.30.
Booking og betaling på akvariets hjemmeside.

Vild Mad-sanketure med naturvejleder
12. august og 19. august, kl. 16-17.30.
Booking og betaling på akvariets hjemmeside.

Marsvinsafari
Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag i uge 26-35.

Tunsafari
Tirsdag, onsdag, torsdag og flere weekender fra uge 34 og frem til uge 42.

Vragsafari
Mandage i juli.

Tilmelding og nærmere info om alle safariture på Øresundsakvariets hjemmeside.