Å-premiere i en Corona-tid

Vends2 Vends Sportsfiskerforening tager Corona-tidens udfordringer op og afholder virtuel å-premiere ved Storå på Fyn den 16. januar.

Corona-tidens regler for afstand og forsamlinger sætter begrænsninger for hvilke aktiviteter, der kan sættes i værk, men Vends Sportsfiskerforening på Fyn har fundet løsninger, så premierefiskeriet ved åen kan gennemføres den 16. januar.

Lystfiskeri har generelt været en af de aktiviteter, der har kunnet udføres under Corona-tidens restriktioner, og mange har fundet vej ud til fiskevandene, men til gengæld har det været svært for mange foreninger at få gennemført deres aktiviteter, og mange konkurrencer og event er blevet aflyst.

I Vends Sportsfiskerforening på Fyn har man imidlertid taget udfordringen op og har fundet en løsning, så å-premieren den 16. januar kan gennemføres.

Virtuel åpremiere
– Mange steder har man i år set sig nødsaget til at aflyse de kommende å-premierer, og senest har Odense Å Sammenslutningen meddelt, at en af landets mest traditionsbundne premierer, nemlig Odense Å-premieren, er aflyst på grund af Corona. Det synes vi er en skam, og derfor har vi i Vends Sportsfiskerforening besluttet os for at gå den komplet modsatte vej, fortæller Søren Knabe fra foreningen og fortsætter:

– Vi har derfor arrangeret en særlig og helt speciel å-premiere, som afholdes næste lørdag, hvor vores fiskestræk åbner for en ny sæson. Det er derfor med stolthed - og stor glæde - vi hermed præsenterer ”Virtuel Å-premiere i Storå”.

Catch and release-konkurrence
Planen er, at konkurrencen på premieredagen afholdes som en catch and release-konkurrence, hvor deltagerne skal tage et billede af deres fangst inden genudsætning, hvorefter foto og oplysninger om fiskens længde lægges op på foreningens Facebook-side. Til sidst præmieres den længste og den smukkeste fisk.

– Konkurrencen er bygget op på tillid til medlemmerne, således at forstå, at vi stoler på de mål som deltagerne oplyser, men præmierne er heller ikke så store, at de er værd at snyde for. For os er det hyggen og aktiviteten, der er det vigtigste, fortæller Søren Knabe.

Vends1 Vends Sportsfiskerforening tilbyder godt fiskevand i flere åer på Fyn.

Fin adgang til fynsk åfiskeri
Når konkurrencen skydes i gang ved Storå på Nordvestfyn lørdag den 16. januar klokken 8, er det kun foreningens medlemmer, der kan deltage, men foreningen tager gerne imod nye medlemmer, der har lyst til at prøve foreningens fiskevande i Storå og Brænde Å, der er kendt for opgang af grove ørreder.

Foreningen er desuden med i Odense Å-sammenslutningen, så medlemmerne også har adgang til at fiske i Odense Å, Stavis Å, Ryds Å og Lindved Å.

Læs mere om Vends Sportsfiskerforening og fiskevandene her.