Glade vindere ved Brede Å og på Djursland

Anne1 Anna på 5 år fangede først en skalle, en aborre og en laks, inden hun sluttede af med en gedde på 91 cm. Dermed vandt hun juniorklassen ved Brede Å Konkurrencen.

Weekenden bød på flere fiskekonkurrencer, og der var både gode fangster og glade vindere ved Brede Å og ved AROS Kystdage på Djursland. Ikke mindst var det imponerende, at Anna på 5 år vandt juniorkonkurrencen ved Brede Å med en flot 91 cm lang gedde.

Weekenden den 12.-13. september bød på mange fiskeaktiviteter rundt omkring i landet, og blandt dem var flere fiskekonkurrencer. Ved Brede Å i Sønderjylland havde 48 deltagere fundet vej til åbredden ved Brede Å Lystfiskerforenings konkurrence, mens 80 deltagere kæmpede om at blive Djursland Master, da Lystfiskerforeningen AROS for første gang afviklede kystdage på Djursland.

Resultatet af Brede Å Konkurrencen

 

Laks

1. John Laursen: 65 cm og 2,66 kg

2. Per Iversen: 63,5 cm og 2,36 kg

3. Ina Hempler: 64 cm og 2,03 kg

 

Havørred

1. Robin Buse: 65 cm og 3,82 kg

2. Brian Westergaard: 54 cm og 1,94 kg

3. Brian Westergaard: 57 cm og 1,75 kg

 

Junior

1. Anna Feddersen: Gedde 91 cm og 5,3 kg

2. Mikkel Hansen: Gedde 72,5 cm og 2,95 kg

3. Loui Risom: Laks 60,5 cm og 2,0 kg

Godt med laks i Brede Å
De 48 deltagere ved Brede Å Konkurrencen måtte sande, at der skulle arbejdes for havørrederne, mens der var godt med laks i år, og nogle oplevede rent laksebonanza med adskillige mistede fisk og flere på land. Da kvoten af store laks var opbrugt, måtte de største genudsættes, og kun fisk op til 75 cm kunne indvejes.

Der blev i alt indvejet ni havørreder og syv laks.

Yngste deltager blev konkurrencens storfanger
Hos juniorerne imponerede Anna på 5 år, som var med sin far Thomas ved åen, og tidligt på dagen havde hun fanget både en skalle, en aborre og en fin laks. Efter en pause var de igen taget vestpå, hvor der var mange laks. Farmand var nemlig trængende efter at have fisk på krogen, for han havde ingen fisk mærket.

– Anna var utålmodig efter en times fiskeri, og Thomas satte en Mepps-spinner på, kastede ud og gav stangen til Anna med beskeden om at rulle ind så hurtig hun kunne, fortæller foreningens formand Johannes Christensen og fortsætter:

– Tredje gang havde Anna så meget styr på det, at far kunne smide en prop ud med en orm. Pludselig råber Anna: "Far, far, snøren går hurtigt den anden vej".

En kæmpe gedde havde hugget. Gode råd var dyre, og mens Anna kæmpede med gedden, var far i overvejelse over, hvordan de skulle lande monsteret. Han havde nemlig ikke fået nettet med fra bilen.

– Jeg selv stod på afstand og så, hvordan det plaskede rundt om Thomas, der stod ude i vandet og forsøgte at grabbe den store gedde op. Den blev blot mere vild af det. Men det lykkes, og Anna var pavestolt. På land lå en gedde på ikke mindre end 91 cm og 5,3 kg, slutter Johannes.

Første Djursland Master
Med en havørred på 70 cm blev Arunas Adumaitis den første, der kan smykke sig med titlen som Djursland Master. Han vandt nemlig den første udgave af Djursland Kystdage, som Lystfiskerforeningen AROS stod bag.

Arunas Med en havørred på 70 cm blev Arunas Adumaitis den første, der kan kalde sig Djursland Master.

– Weekenden bød på et rigtig godt havørredfiskeri, og vejret var med os hele weekenden. Det kølige efterårsvejr i form vind, skyer og lidt regn gjorde, at havørrederne var i hugget, og mange fik fat i adskillige fine fisk. Flere af deltagerne kunne berette om mere end 20 havørreder fanget over de tre dage, fortæller foreningens formand Troels Holstein Kaa.

– Vi havde cirka 25 fisk til indvejning, hvor den mindste var 47 cm og vinderfisken 70 cm. Der var mange små havørreder derude, men også en flot bestand af fisk mellem 50-60 cm. Flot at se så mange billeder af genudsatte fisk op til 55 cm. De helt store var svære, men flere berettede om mistede eller kontakt til fisk på den gode side af 60 cm, slutter Troels.

Seniorklassen blev vundet af Arunas Adumaitis, der indvejede en havørred på 70 cm og 3.398 g, mens juniorklassen blev vundet af Nikolaj Jensen med en havørred på 47 cm og 1030 g.

Se det samlede resultat her.