Nærkontakt med Grindsted Å’s stallinger

Stalling 1 Kursisterne trak fine stallinger op ved zone 5 i Grindsted Å. Foto: Rasmus Bohnensach.

Det lykkedes kursisterne at fange stalling på op til 35 cm på weekendens kursus i tørflue- og nymfefiskeri ved Grindsted Å.

Seks medlemmer af Danmarks Sportsfiskerforbund mødte lørdag den 30. maj op ved Grindsted Å for at få en introduktion til tørflue- og nymfefiskeriet i jagten på åens bestand af bækørred og stalling.

De første små fisk gjorde sig hurtigt til kende ved at bryde overfladen, allerede inden kursets start, hvilket satte gang i fiskefeberen hos kursisterne. Inden de kunne kaste sig i gang med fiskeriet, gav dagens fiskeinstruktør, Jeppe Bøgh, en kort introduktion til fisketeknikker, grej, forfang og fluer til fiskeri med tørflue såvel som til nymfe.

Herpå kunne fiskeriet begynde, og deltagerne havde mulighed for at stille spørgsmål og få hjælp til at få rettet op på kasteteknikken. Da dagen var ovre, var en god håndfuld stallinger, op til 35 cm, blevet fanget og genudsat!

Tørflue- og nymfekurset var kun for medlemmer af Danmarks Sportsfiskerforbund. Foto: Rasmus Bohnensach.
Tørflue- og nymfekurset var kun for medlemmer af Danmarks Sportsfiskerforbund. Foto: Rasmus Bohnensach.

Sommerkurser 2020
Danmarks Sportsfiskerforbunds instruktører tilbyder et stort udvalg af fiskekurser. Til sommer er der ledige pladser på følgende kurser: