Rekordfisk vinder Uggerby Å Cup 2019

Max Olesen Med Vinderfisken Kopi I weekenden den 13. -15. september sprængte Max Olesen Uggerby Å Cups rekord med sin kæmpestore havørred.

I fredags kl. 18 lød startskuddet til 2019-udgaven af Uggerby Å Cup, og knap havde ekkoet fra startsignalet lagt sig, før den første af mange fisk, en bækørred på 750 g, var kommet på land. Det var dog en fisk af en helt anden kaliber, der løb med førstepladsen.

Max Olesen Vinder Uggerby Å Cup Kopi Med sin rekordfisk slog Max Olesen den gamle rekord for konkurrencen med hele 1,6 kg.

Knap 200 lystfiskere havde sat hinanden stævne ved Bindslev Gl. Elværk, hvor et stort telt og scene udgjorde hovedsædet for Uggerby Å Cup 2019, arrangeret af Sportsfiskerforeningen for Hjørring og Omegn. Allerede fredag aften indvejede Lars Libak en havørred på 75 cm og 4760 gram, og det så længe ud til, at den skulle løbe med 1. pladsen. Men lørdag aften begyndte rygterne at svirre i teltet: Der skulle være landet en stor fisk, og den skulle være på vej til indvejning.

Kæmpe ørredbasse
Inden længe kom Max Olesen fra Silkeborg med en massiv hanfisk på hele 88,5 centimeter og en vægt på 9,325 kg. Den store havørred sikrede ham ikke kun sejren, men også en rekord for største fisk fanget under Uggerby Å Cup. Fisken var fanget på spinner opstrøms Mosbjerg, og den var kroget meget yderligt, så det var nogle nervepirrende minutter, Max Olesen måtte igennem, før fisken kom på land.

Peter Elimar Vinder Tur Til Island Kopi Peter Elimar vandt lodtrækningen om en fiskerejse til Island.

Vandt fiskerejse til Island
Per Sommer fangede den største bækørred på lige knap 2,5 kg. Og i alt blev der indvejet 14 havørreder, 11 bækørreder, 4 regnbueørreder, 1 laks og 1 aborre til konkurrencen. Se oversigt over alle resultater inkl. fiskenes længde og vægt her.

Traditionen tro var der efter konkurrencens afslutning både bækløb og amerikansk lotteri. Sidst, men ikke mindst, blev der trukket lod om en fiskerejse til Island, og den præmie løb Peter Elimar med.

Sportsfiskerforeningen for Hjørring og Omegn var meget tilfreds med forløbet og regner med, at der også næste år er Uggerby Å Cup den 2. weekend i september.