38 laks på ét døgn til Gudenåkonkurrencen

Gudenaakonkurrencen Vinderlaksen 12,62 Kg 107 Cm[2] Kopi Jens Lützhøft med sin vinderlaks på 12,62 kg. fordelt på 107 cm.

Årets Gudenåkonkurrence er netop overstået, og der hersker i den forbindelse ingen tvivl om, at Gudenåen er et fabelagtigt laksevandløb. I alt blev det til 38 laks til de 257 deltagere. Vinderen var en sværvægter på 12,62 kg. og 107 cm.

Efter Gudenåkonkurrencen 2019 kan der ikke længere herske tvivl om, at Gudenåen er i topklasse som laksevand. Konkurrencens 257 deltagere fangede i alt 38 laks. Men det er dog ikke så meget antallet af laks, der var imponerende. Det var størrelsen. Og så var der desuden tæt løb om årets største laks, da forskellen på 1. og 2. pladsen var sølle 50 gram.

Førstepladsen i laks gik til Jens Lützhøft med en imponerende fisk på 12,62 kg og en længde på 107 cm. 2. pladsen gik så til Mathias Vandkrog med en lige så imponerende laks på 12,57 kg og 110 cm lang. Det var i øvrigt Mathias Vandkrigs første laks nogensinde.

Gudenaakonkurrencen 2 Pladsen 12,57 Kg 110 Cm[2] Kopi Der manglede kun 50 gram for at Mathias Vandkrog med sin første laks nogensinde kunne have snuppet førstepladsen i Gudenåkonkurrencen. Y stedet blev det til en andenplads med en velproportioneret laks på 12,57 kg. og 110 cm.

I alt var der præmier til 13 laks. De 13 præmiegivende laks havde i øvrigt et gennemsnit på hele 6,96 kg. Dette gennemsnit placerer Gudenåen helt i top – også målt med andre kendte vandløb i norden.

Og så har Gudenåen endda langt fra forløst sit potentiale. Det kom borgmester Torben Hansen fra Randers Kommune ind på i sin tale ved præmieoverrækkelsen. Her blev det gjort klart, at Randers Kommune går ind for en løsning, der giver fri bevægelighed for vandrefisk i Gudenåsystemet.

Udover de mange laks blev der fanget 19 havørreder, men her var størrelsen på et helt andet niveau. Største havørred var på 2,60 kg 62,5 cm og blev fanget af Martin Velling.

Blandt juniorerne vandt Viktor Andersen lakseklassen med en laks på 3,93 kg 76,5 cm, mens Sebastian Jansen med en havørred på 1,25 kg og 50 cm vandt havørredklassen.

Konkurrencen blev gennemført med et stort engagement fra rigtig mange frivillige hjælpere og med flotte præmier fra bl.a. Lystfisk.dk.