Drømmefisk fra Trend Å

P1010552.JPG Axels flidspræmie af drømme-havørred målte 77 cm og vejede 4,7 kg. Foto: Max Theodor Bartholin Johnsen.

Å-fiskeriet efter havørreder er i fuld gang, og der kommer flere gode fangstmeldinger fra lystfiskere rundt omkring i landet. Én af dem kommer fra 17-årige Axel Bjørn Pedersen, som har været den heldige fanger af en ægte drømmeørred fra Trend Å.

Axel Bjørn Pedersen og hans fiskekammerat Max Theodor Bartholin Johnsen har begge taget den lange tur fra henholdsvis Søborg og København for at fange havørreder i smukke Himmerland. Axels bedstemor har givet dem husly i Farsø, som kun ligger i kort afstand fra både Trend Å og Lerkenfeld Å.

Det er blevet til mange fine havørreder allerede, men onsdag den 10. juli skulle vise sig at blive en ekstra god dag for de unge gutter. Her følger Axels beretning.

– Vi ankommer til Trend Å kl. 08.00, og fiskefeberen er på sit højeste, selvom solen bager og vores kroppe er helt smadret efter de mange kilometer, vi har gået langs åen de sidste par dage, siger Axel og fortsætter:

– Efter et par timers fiskeri får Max kontakt til en fin fisk på omkring halvmeteren, men den bliver desværre ikke kroget og er hurtigt tilbage under brinken igen. Få minutter senere udser jeg mig en dyb rende langs egen bring, hvor max efterfølgende udtaler “shit det ser frækt ud ved den rende, der får du helt sikkert en fisk nu”. Jeg lægger et perfekt kast opstrøms langs egen brink, og pludselig kan jeg se en stor sort skygge følge efter spinneren, hvorefter den i aggression indhalerer den. Jeg sætter krogen og et brag af en fight begynder. Lange udløb og rusken i overfladen. Adrenalinen pumper sindssygt, og vi råber helt vanvittigt. Dog imens vi forsøger at bevare roen.

– Max finder hastigt nettet frem og hopper i åen i håb om nemmere at kunne nette fisken. Det klare vand gør fighten endnu mere spændende og nervepirrende. Man kan se, hver en bevægelse fisken laver. Efter en fight på 3-4 minutter, lykkes det Max at nette fisken efter er par ihærdige forsøg. Nu bliver der både råbt og skreget, og fisken er endnu større, end vi umiddelbart havde troet. Glæden fortsatte, og fisken blev målt og vejet til 77 cm og 4,7 kg. Helt nyopstegen og blank med havlus. Ingen ord kan beskrive denne følelse!! En drømme-havørred som jeg sent vil glemme, slutter han.

P1010611.JPG
P1010498.JPG
Siv.jpg