Langfredag er Ørreddag på Bornholm

P3280032.jpg Der er en lang tradition for, at langfredag er Ørreddag på Bornholm. Konkurrencen samler normalt 200-250 deltagere.

Helt siden 1957 har Bornholms Sportsfiskerforening sørget for, at langfredag er lig med Ørreddagen på Bornholm, hvor alle kan deltage i konkurrencen om at fange de største havørreder ude på kysten. I år sker det den 19. april, og der er som sædvanlig gode præmier at hente.

Ørreddagen på Bornholm er en åben kystkonkurrence for alle, der fisker på sportsmæssig vis med stang, hjul, line og kunstagn – og så skal fiskene selvfølgelig være fanget fra de bornholmske kyster.

Deltagerkort koster 100 kr. og kan købes hos Sport Dres Bornholm, St. Torvegade 96 i Rønne.

Støtte til Vandpleje Bornholm
Bornholms Sportsfiskerforening yder en aktiv indsats for et bedre vandmiljø på øen. Det sker sammen med Vandpleje Bornholm, Danmarks Sportsfiskerforbunds miljøteam-koordinator og regionskommunen.

Foreningen har derfor valgt, at 20 kr. fra deltagerbetalingen går til Vandpleje Bornholm. Overskuddet ved konkurrencen går ellers til foreningens drift, ikke mindst juniorarbejdet.

På konkurrencedagen kan man fiske fra tidlig morgen og frem til sidst på eftermiddagen. Indvejningen starter kl. 16.30, og sidste chance for at stille sig i kø er kl. 18.00. Indvejningen finder sted ved foreningens klubhus på Nørrekås, Bådehavnsvej 9 i Rønne.

Præmier og hæderspris
– Efter indvejningen skal der så uddeles præmier til af værdi af 24.000 kr. til de heldige af fiskerne. Desuden står den aktive juniorafdeling Laxene for salg af pølser, kage, kaffe m.m. til publikum og trætte fiskere. En lang række sponsorer har doneret dette som støtte til juniorarbejdet. Og ikke mindst uddeles årets junior-hæderspris fra podiet under indvejningen, hvilket er en fin måde at lære de unge mennesker, at de er en del af et stort fællesskab, fortæller foreningens formand Simon Rømer.

Yderligere info og alle konkurrenceregler kan ses på Bornholms Sportsfiskerforenings hjemmeside.