Hornfisk løb med opmærksomheden ved Langelandske Ørreddage

Ørredage 2019 077.JPG Langelandske Karl O. Hansen fra Løkkeby var én af dem, der lykkedes med at fange havørred. Han vandt ørredkonkurrencen med sin havørred på 2,42 kg.

Der var pænt med havørreder, men det blev alligevel hornfiskene, der kom til at dominere Langelandske Ørreddage den 27. og 28. april.

Deltagerne ved den åbne kystkonkurrence Langelandske Ørreddage 2019 indvejede mere end 60 hornfisk, mod godt 30 havørreder, oplyser foreningen Sportsfiskeren Langeland, der står for konkurrencen. Hornfiskene ankommer til danske farvande tidligere og tidligere, og det sætter tilsyneladende sit præg på ørreddagene.

Dagens største ørreder
Ørredkonkurrencen blev vundet af Karl O. Hansen med en havørred på 2,42 kg og 62 cm. På andenpladsen kom Henrik Andersen med én på 1,68 kg og 57 cm, mens tredjepræmien blev båret hjem af Bo Kæmpe for en havørred på 1,46 kg og 53 cm. Alle vægte er angivet i renset tilstand.

Den største havørred fanget af en junior stod Sylvester Sloth for. Den var på 0,62 kg og 43 cm.

Præmien for største havørred på flue blev vundet af Kim Skovgaard med én på 0,64 kg og 42 cm.

Tæt løb mellem hornfisk
De største hornfisk var næsten alle omtrent lige store. Den største på 0,548 kg og 76,5 cm blev fanget af Jonas Gamer. Den næststørste var på 0,53 kg og 67,5 cm. Den blev fanget af Morten Rasmussen. Og på tredjepladsen kom Benny Hedegaard med én af de langnæbbede på 0,51 kg og 79 cm.