Østjyske storfisk

carsten2.JPG Carsten Rohde havde både heldet og dygtigheden på sin side, da han den 27. marts gæstede Djursland. Foto: Christian Rohde.

Forårsfiskeriet på kysten er for alvor kommet i gang, og den seneste uge er der landet to storfisk i det østjyske.

For nylig kunne vi fortælle om Tobias Parks fantastiske kystørred på 9 kg,som blev taget på den sjællandske nordkyst. En drømmeørred fra kysten som er svær at konkurrere med, men i Jylland fanger de nu også velvoksne havørreder.

Storfisk fra Horsens Fjord
Den 21. marts var Ronni Jensen taget et smut i Horsens Fjord sammen med makkeren Marck Friis Trøjborg. Fjorden har fisket godt på det seneste, men Ronni havde næppe i sin vildeste fantasi forestillet sig, hvilken fisk han skulle blive spændt for da de startede fiskeriet.

På et lille Snapsen-blink i 12 g krogede han nemlig en særdeles god fisk, som bestemt ikke gav sig uden kamp. Efter lang tids tovtrækkeri med vilde udløb lykkedes det dog endelig at få fisken ind over lavt vand, hvor dramatikken dog skulle nå nye højder. Da fisken skal nettes går bunden ud af nettet og fisken falder ud, mens blinket og trekrogen bliver hængende i nettet. Fisken er heldigvis så udmattet efter kampen, at makkeren kan samle den op og vade i land med den. Med imponerende 87 cm var det ny pr. for Ronni og kulminationen på mere end 13 års kystfiskeri med flere ugentlige ture.

ronni storfisk.jpg
Ronni Jensen med sin grove kystørred på 87 cm. Foto: Ronni Jensen

Djursland kan også
Den 27. marts var det så Carsten Rohdes tur til at mærke det helt tunge sug i stangen.

Sammen med sønnen Christian er han flittig gæst på de djurslandske kyster, og de to var endnu engang på tur til de kendte pladser denne onsdag. På første plads var der stendødt, og kursen blev sat mod et andet velkendt spot. Her nåede Carsten kun at levere et enkelt dobbelttræk og et strakt forfang.

Det var nemlig alt der skulle til, inden en solid fisk klappede kæberne sammen om den lyserøde rejeflue. Fisken gik hurtigt af baljen, og Christian kom aldrig i gang med at fiske, inden han måtte ile sit fædrende ophav til undsætningen. Med utallige spring og gode udløb var der rigeligt at se til, men med sønnens hjælp lykkedes det til sidst at få kanet fisken på land så de i fællesskab kunne få hold om ”dyret.

Der var ingen tvivl om, at Carstens tidligere PR på 4,65 kg var slået eftertrykkeligt, men spørgsmålet var bare med hvor meget? En kontrolmåling hjemme på matriklen viste, at den imponerende havørred målte hele 88 cm fordelt på 7,4 kg. I familien Rhode er det derfor stadigvæk Carsten, der har håneretten for største kystørred, mens Christian nu har et helt fiskeliv foran sig til at jagte familierekorden.

Du kan i øvrigt læse mere om Carstens og Christians fisketure på hjemmesiden her. 

carsten1.JPG
Med sønnens hjælp lykkedes det til sidst Carsten at lande den store havørred på 7,4 kg. Foto: Christian Rohde.