Nu genåbner Øresundsakvariet

Publikum i akvariet 2011 (1).JPG Øresundsakvariet er et mindre saltvandsakvarium, som har specialiseret sig i, at vise det spændende og farverige dyre- og planteliv, der er i Øresund og Kattegat. Foto: Øresundsakvariet.

Øresundsakvariet åbner igen på lørdag d. 9. februar – altså første dag i skolernes vinterferie.

20% RABAT PÅ INDGANG

 

Som medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund får du 20% rabat på indgangen for dig, din familie eller venner mod fremvisning af gyldigt medlemskort (op til 5 personer).

 

Se oversigten over medlemsrabatter her.

Åbningen sker, efter at akvariet på Nordhavnen i Helsingør har været lukket i over to måneder som følge af den omfattende renovering.

– Vi har renoveret akvariet og Marinbiologisk Laboratorium mange gange de seneste fem år, men den sidste renovering har kun drejet sig om selve Øresundsakvariet, og vi har fokuseret på en lang række renoveringsprojekter f.eks. udskiftning af halvdelen af udstillingens gulv, så det nu ligner en rigtigt havbund, siger akvarie- og museumschef og marinbiolog Jens Peder Jeppesen.

– Og vi har fået nye lofter i den nedre del, som ser ud som en bølgende havoverflade, et nyt akustikloft i den øvre del af akvariet i børnebassinsområdet, og vi har renoveret det store stenrevsakvarium med bl.a. en ny dekoration, to nye blæksprutteakvarier med vragdekorationer, et nyt kasseapparatssystem, nyt informationsskiltesystem med mere, siger han.

Nu kan gæsterne komme an
Jens Peder Jeppesen glæder sig samtidig meget til at byde publikum velkommen igen efter lukningen, og til at vise de mange nye tiltag i akvariet – særligt de to nye blæksprutteakvarier.

– I selve renoverings-perioden har vi fået nye blæksprutteunger af arten Sebia, så de får fra på lørdag et nyt stort hjem, hvor vi håber de kommer til at trives. Det er også planen, at vi skal have en ny ottearmet blæksprutte som ven til vores ”gamle” sprutte, og forhåbentlig synes de så meget om deres nye vrag-akvarium, at de begynder at yngle, lyder det fra akvariechefen.

Nye informationsskærme
Som noget helt nyt har man også fået et nyt informationsskærmssystem.

– Med dette nye initiativ får vi endnu flere muligheder for at formidle om Øresunds mange spændende dyr og deres liv og på en helt ny og afvekslende måde. Selve vinterferien på akvariet vil blive fuld af aktiviteter som ”Rør ved levende havdyr”, som vi kører tre gange om dagen i både uge 7 og 8 og ”behind the scenes” i selskab med dygtige biologistuderende og dyrepassere. Og alle hverdage arrangerer vi dissektioner af forskellige havdyr, og specielt på torsdag d. 14. februar vil jeg selv dissekere en spættet sæl og bl.a. fortælle om, hvordan sælerne har det i Øresund og resten af Danmarks farvande, slutter Jens Peder Jeppesen.

Find mere information på https://www.oresundsakvariet.ku.dk/ – og husk, at du som medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund får 20% rabat på indgangen for dig og din familie eller venner mod fremvisning af gyldigt medlemskort (op til 5 personer).