Årets første blanklaks landet i Gudenåen

Helmuth Dube.jpg Årets første blanklaks var en fisk med fantastiske proportioner. Foto: Helmut Dube

I modsætning til de vestjyske vandløb, så kan der allerede nu fiskes efter laks i Gudenåen. En af åens rutinerede lystfiskere har netop bevist, at der allerede i februar er nyopstegne fisk at komme efter i åen.

Gudenåen har foreløbig budt på et geddefiskeri i verdensklasse, men mon ikke snart fokus bliver rettet mod de blanke opgangslaks?

Den 27. februar åbnede Helmut Dube nemlig årets laksebal med en fantastisk fisk på 92 cm og 8,7 kg. Fisken lod sig overliste af en reje fisket i zone 5. Helmut er en flittig gæst ved Gudenåen, og gennem de seneste år har han taget mange flotte laks. Således fortsætter han nærmest 2019, hvor han slap i efteråret 2018, for her lykkedes det ham at lande den suverænt største laks til Gudenåkonkurrencen. En flot hanfisk på hele 110 cm og 12,15 kg. Og graver man længere tilbage i journalerne, så var Helmut på rette tid og sted den 10. marts 2012, hvor han fangede en sand drømmefisk på 12,8 kg.

Helmuth 2.jpg
Helmut Dube med en solid vinderlaks fra Gudenåkonkurrencen i 2018. Foto: www.gudenaasammenslutningen.dk

Dagskort-salget åbner om en måned
Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening åbnede sæsonen allerede den 16. januar og på fredag den 1. marts følger naboforeningen Langå Sportsfiskerforening så trop. Hos begge foreninger er fiskeriet forbeholdt medlemmer frem til slutningen af marts, hvor der åbnes op for dagkortsalg, så alle kan få muligheden for at prøve kræfter med forårslaksene. Det bliver spændende at se, om den lovende sæsonstart holder ved i de kommende uger.