Årets fisker kåret i Nivå

karpe1500.jpg Thomas Ratzlaff blev Årets fisker i kraft af gode fangster i både fersk- og saltvand. Blandt fangsterne var denne imponerende skælkarpe på 20,4 kg.

Konkurrencen om at blive ”Årets fisker 2018” i Nive Å’s Lystfiskerforening er nu afgjort, og titlen gik ganske suverænt til Thomas Ratzlaff.

Gennem hele året har medlemmerne i Nive Å’s Lystfiskerforening kunnet indmelde fangster i den interne foreningskonkurrence om at kunne kalde sig ”Årets fisker”. Da resultatet ved årets udgang blev gjort op, stod det klart, at Thomas Ratzlaff var en suveræn vinder i kraft af de 104 point, han havde opnået. På andenpladsen kom Ask Peter Futtrup med 79 point, mens Jacob Nygaard og foreningens formand Klaus Vestergaard begge opnåede 70 point på tredjepladsen.

Med til at sikre Thomas Ratzlaff sejren var fangsten af en kæmpe skælkarpe på 20,4 kg. Den blev senere godkendt som ny Danmarksrekord i kategorien All Tackle. Thomas fangede også årets største brasen på 6,2 kg, den største havørred på 6,2 kg samt største karusse på 1,6 kg, og i alt tilmeldte han fisk i 12 af de 25 kategorier, som konkurrencen omfatter.

Fine saltvandsfisk og en kæmpetun
Ask Peter Futtrup, der løb med andenpladsen, bød især ind med gode fangster fra saltvandet. Han fangede bl.a. rødspætte på 1,0 kg, sej på 4,0 kg, hornfisk på 0,75 kg, lange på 7,0 kg og makrel på 0,94 kg. En laks på 8,0 kg gav ham sejren i den kategori, og så stod han for årets absolut største fangst i foreningen, da han kunne tilmelde en tun på 330 kg fanget under mærkningsprojektet i sommer. Den vandt selvfølgelig kategorien ”Andre arter”.

Artiklen fortsætter under fotoet.

gedde1500.jpg
Peter Fog Pedersen vandt gedde-kategorien med en gedde på lige knap 13 kg.

Dygtige juniorer
Året bød på flere bemærkelsesværdige fangster fra foreningens juniormedlemmer. Geddekategorien blev vundet af juniorfiskeren Peter Fog Pedersen, der kunne tilmelde en gedde på lige knap 13 kg, der blev fanget i et lille bitte vandhul.

Foreningens juniorer er også glade for at fiske stør, så det var ikke overraskende junioren Kristoffer Kindberg, der med en fisk på 33,1 kg løb med sejren i den kategori tæt fulgt af en anden junior, Axel Bjørn Pedersen, med en stør på 33 kg. Det var også en juniorfisker, der fangede den største rudskalle, idet Marius Dam Jespersen på en tur til Gudenåen landede en rudskalle på 1,375 kg.