Børnenes Lystfisker Akademi kåret til Årets Forening 2018

Pr_foto_Goon_aarets_forening_foto_DanNielsen.jpg

Det danske benzinselskab Go’on har netop afsluttet deres landsdækkende konkurrence, Årets Forening 2018, hvor de fejrer og honorerer foreninger, som gør det særligt godt. Børnenes Lystfisker Akademi løb med titlen som Årets Forening og en kontant belønning på 100.000 kr, som vil gå til fisketure for socialt udsatte børn.

GO'ON OG ÅRETS FORENING 2018

 

  • Go’on er et dansk benzinselskab startet i 2009

 

  • Go’on har 140 tankstationer i Danmark

 

  • Go’on kårer hvert år Årets Ildsjæl og Årets Forening

 

  • Børnenes Lystfisker Akademi vandt konkurrencen og modtog 100.000,-

 

  • Lolland-Falster Livredderklub blev nr. 2 i konkurrencen og modtog 50.000,-

 

  • Go’on er en aktiv spiller i de lokalsamfund, hvor de har tankstationer

Børnenes Lystfisker Akademi laver ture og sommerlejre for socialt udsatte børn, og som navnet antyder, så er det med udgangspunkt i fiskeri. Foreningen var nomineret i Go’on’s landsdækkende konkurrence Årets Forening 2018, som startede med en onlineafstemning, hvor 62.000 stemte på de i alt 376 foreninger, der var blevet indstillet. De 20 foreninger med flest stemmer kom i finalen, og her var der en jury, som afgjorde, at årets vinder er Børnenes Lystfisker Akademi.

Foreningen består af 60 frivillige lystfiskere, som bor spredt i Danmark. De har en fælles interesse om lystfiskeri og natur, og har siden 2014 tilbudt ferier og fisketure til socialt udsatte børn og familier rundt omkring i Danmark.

– Jeg er fuldstændig overvældet over, at vi vandt, det er stjernedejligt at få den store anerkendelse for de tusindvis af timer, som vi frivillige har lagt i foreningen i de seneste fem år. Jeg startede jo bare projektet op uden at vide, hvor det ville ende, så det er et kæmpe skulderklap at vinde den her konkurrence, fortæller Klaus Mariager Wagner, formand for Børnenes Lystfisker Akademi.

– Præmien skal gå til endnu flere fiskekutterture og oplevelser for børnene, og så skal pengene også bruges på uddannelse af vores frivillige, der hvert år skal på kursus i førstehjælp, brand- og evakuering, samt uddannelse i konflikthåndtering i forhold til sårbare børn og unge. På den måde sikrer vi, at alle frivillige er klædt på til at kunne varetage socialt belastede børn.

I Danmarks Sportsfiskerforbund modtages nyheden også med glæde.

– Der skal lyde et stort tillykke til Børnenes Lystfisker Akademi som fuldt fortjent er løbet med titlen. Deres arbejde med at få udsatte børn og unge ud og fiske er fantastisk – og vi glæder os til at følge og bakke op om det arbejde i 2019, siger Lars Rasmussen, direktør i Danmarks Sportsfiskerforbund.

Jurymedlemmer enige om vinderen
Der var bred enighed om årets vinder i juryen, der bestod af Juliane Elander, OL-roer, Thomas Ørting Jørgensen, byrådspolitiker i Tønder, Inga Vind, adm.dir. TV2 Østjylland, samt Hanne Lene Haugaard bestyrelsesmedlem i DGI og Landdistrikternes Fællesråd.

Pr_foto2_Goon_aarets_forening_Foto_DanNielsen.jpg Klaus Mariager Wgner fra Børnenes Lystfisker Akademi tager imod de 100.000 kr. der følger med titlen som Årets Forening. Pengene skal gå til flere fisketure for udsatte børn og unge i 2019, samt til uddannelse af frivillige instruktører, der er tilknytte projektet. Foto: Dan Nielsen.

– At være medlem af en forening og en del af det fællesskab, det skaber, kan i nogle tilfælde være den løftestang, der giver udsatte børn og unge bedre forudsætninger og handlekraft til at skabe en vej i livet. Derfor har vi vægtet højt at præmiere en forening, der lægger sine kræfter i det felt. Vi har kigget efter foreninger, der appellerer særligt til målgrupper, hvis forældre måske har svært ved ressourcemæssigt at bakke op om børns fritidsaktiviteter. Ligeledes har vi kigget efter foreninger, hvor vi mener, at pengene gør en stor forskel, og hvor det bruges til nye initiativer, der kan komme foreningens medlemmer til gavn lang tid fremover, udtaler juryen, og fortsætter:

– Børnenes Lystfisker Akademi er en forening, der hjælper børn og unge fra udsatte familier til gode oplevelser i et trygt fællesskab. Vi mener, at der her er et nærvær mellem barn og voksen, som giver disse børn en succesoplevelse, som de måske i særlig grad har brug for, med aktiviteter der inkluderer alle børn uanset forudsætninger og kompetencer. Foreningens formål og virke rækker dermed udover foreningens nuværende medlemmer fordi den indsats vil bidrage til udvikling i mange år frem.

Titlen og checken på de 100.000 kr. blev overrakt på fiskekutteren M/S Skipper i Københavns Kalkbrænderihavn af Mick Kjær, adm.dir i Go’on. Modtagerne var foreningens formand Klaus Mariager Wagner og nogle af medlemmerne i Børnenes Lystfisker Akademi.

Fisketure og ferielejre giver venskaber
Hos Børnenes Lystfisker Akademi lægger de vægt på at skabe sociale netværk på kryds og tværs af landsdele. Naturen er omdrejningspunktet for dannelse af læringsrelationer for, hvordan man kan befærde sig i naturen. De oplever, at børn og voksne let finder sig tilpas i naturen og bibeholder oftest de venskaber, der opstår ved læring af nye ting.

Foreningen har ikke et fast klubhus eller en fysisk lokation, derimod aftales ture og nye aktiviteter via deres Facebook-side og mailkontakter. Det kan være kutterture på Falster eller fra Kalkbrænderihavnen i København og sommerlejre på Nordfyn. Sommerferielejrene er gratis for udsatte børn, unge og familier. For at deltage kræves det, at man er indstillet via resurseperson f.eks. sagsbehandler, skolelærer eller relevante kommunalmedarbejdere.

– Med vores ferielejr giver vi børn fra de dårligst stillede familier mulighed for at få gode oplevelser og venskaber i deres ferie. For mange børn i Danmark er det at holde ferie forbundet med rejser, ferie i sommerhus eller kortere ferieophold langt væk fra sit liv til daglig, men der er også en gruppe af børn, der ikke kommer hjemmefra i ferierne, fordi forældrene ikke har råd eller overskud til at give deres børn sådanne ferieoplevelser, som de fleste af deres kammerater får, og det er dem vi hjælper, fortæller Klaus Mariager Wagner.