Jule-krabberier på Øresundsakvariet

Foto 3_Krabbefangst på Vandlaboratoriet_Fotograf Tina Andersen.jpg Børnene kan selv fange krabber i Vandlaboratoriet. Foto: Tina Andersen.

Øresundsakvariet i Helsingør byder på jule-krabberier den 1. december kl. 11-14 ved Vandlaboratoriet i Nordhavnen. Her kan man varme sig på en dejlig krabbesuppe, bage snobrød og fange krabber i havnen.

Krabber og julen er jo ikke umiddelbart noget der hænger sammen, men i år skyder Øresundsakvariet julemåneden i gang med et gratis arrangement, der kombinerer begge dele.

– På Øresundsakvariet vil vi jo gerne vise og fortælle om de dyr, der findes i Øresund, og her er krabberne et oplagt valg. De er spændende, lidt farlige og meget fascinerende for både børn og voksne, fortæller kommunikationsmedarbejder på Øresundsakvariet, Tina Andersen og fortsætter:

– Med vore Jule-krabberier på Vandlaboratoriet tilfører vi nu oplevelsen en ekstra dimension – nemlig, at man faktisk kan spise de krabber, der lever i Øresund. Og så håber vi naturligvis, at vejret arter sig, og at vi får nogle hyggelige timer sammen med en masse glade børn og voksne.

Krabbesuppe og snobrød
Øresundsakvariet serverer nemlig varm og dejlig krabbesuppe til alle, der kommer forbi Vandlaboratoriet den 1. december.

Michael Kastrup, altmuligmand på Øresundsakvariet og uddannet kok, fortæller:

– Det er vigtigt, at børn oplever naturen, mærker den og spiser den, så det her med at vise børnene, at man faktisk kan spise krabber, er super vigtigt for mig. Jeg er virkelig engageret i at udvide børns mad-horisont, og med dette arrangement håber jeg, at mange får øjnene op for de friske råvarer, vi har i vores hav, og får nye måder at opleve mad på.

Ud over krabbesuppen kan alle børn lave deres egne snobrød i de opstillede grill og bålfade ved Vandlaboratoriet. Øresundsakvariet leverer dejen.

Fang krabber på Vandlaboratoriet
Mens Michael passer krabbesuppen, kan børn og barnlige sjæle fange krabber i Vandlaboratoriet. Til lejligheden bliver bassinet pyntet op til jul, og vi lover, at det bliver smukt at se på.

Der vil være krabbefangere, net, spande og madding, så alle kan øve sig i at fange krabber.

For god ordens skyld skal det nævnes, at de krabber, der bliver fanget på dagen, ikke bliver brugt i krabbesuppen. De skal i stedet hældes tilbage i Vandlaboratoriet, når man har studeret sin fangst.

Krabberne i Michaels krabbesuppe kommer dog fra Øresund, leveret af en lokal fisker.

Sidste chance for at besøge Øresundsakvariet i år
Jule-krabberierne markerer også en afslutning for året i Øresundsakvariet. Fra og med mandag den 3. december lukker Øresundsakvariet nemlig for i år, da akvariet skal igennem en større ombygning og renovering.

Akvariet åbner op igen til vinterferien 2019 og med rabat for medlemmer af Danmarks Sportsfiskerforbund.