Sportsfiskeren 5: Fang en flad eller tag på listefiskeri ved de små åer

Forside 05.jpg

Årets efterårsnummer er på gaden fra mandag den 3. september, og medlemmer kan allerede nu læse magasinet online. Læs her, hvad dette nummer byder på af tips og tricks til sæsonens fiskeri, grejnyheder og natur- og fiskeripolitik.

Udgivelsesoversigt

Sportsfiskeren 5 :Mandag den 3. september Sportsfiskeren 6: Mandag den 15. oktober Sportsfiskeren 7: Mandag den 26. november

 

Læs bladet online
Hent Sportsfiskeren 5 i din postkasse fra 3. september, eller køb det i kiosker landet over. Som medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund kan du desuden læse magasinet online her


Har du ikke modtaget Sportsfiskeren
Hvis du mod forventning ikke modtager Sportsfiskeren, selvom du er medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund, så send navn, adresse og medlemsnummer til medlemsadministrator Anne Holbæk på ah@sportsfiskerforbundet.dk

Sportsfiskeren 5 – årets efterårsnummer – er på vej til dig og kiosker i hele landet. Vi inspirerer dig til dit efterårsfiskeri i Danmark efter blandt andet å-havørreder i de små åer, aborre på flue, efterårslaks, fladfisk fra båd og ikke mindst havørreder mellem blæretangen samt meget mere.

Havørredens dårlige dage med Claus Eriksen
Kystens havørred er ingen kostforagter, og 9 ud af 10 dage vil den hugge på en stribe af forskellige fluer, men hvad med den 10. dag? Skal vi da leve med en nul-bon? Nej, siger Claus Eriksen, som i dette nummer deler ud af hans hemmelige fluer, som kan overliste de mest sky havørreder.

Har du ikke fået nok med havørreder på kysten, så tag med på havørredpürsch mellem blæretangen, når Bjarke Dehli guider dig til efterårets havørreder, som gemmer sig mellem tangpletterne på lavt vand.

IMG_0997.jpg
Det er ikke kun småfisk, der svømmer rundt på det lave vand. Fisk på over 60 cm kan dukke op ud af ingenting i jagten på et flaksende UL-blink.

Stik mig en flad 
Når du tager på tur efter fladfisk, er målet ofte at fange en stabel til fryseren, men først og fremmest er det sjovt og kræver mere viden og teknik, end man lige regner med. Denne gang kan du følge med to garvede fladfiskere, som viser dig vejen til det gode fladfiskeri fra båd, hvor nøgleordene er frisk agn, lir og perler på forfanget og ikke mindst fart på fisketeknikken.

_SSK5698.jpg
Med friske børsteorm og perler på forfanget er de første skridt mod fladfiske-succes taget. Foto: Søren Skarby.

06 VELKOMMEN
08 NÅR HAVØRREDEN IKKE VIL HAVE RUGBRØD
12 STIK MIG EN FLAD
16 LEDER: FORENINGSLIV
18 VÆRD AT VIDE
20 POLBRILLER – ESSENTIEL FISKEUDRUSTNING
26 SPORTSFISKERNYT
28 ABORRESUCCES PÅ SYNKELINE
34 VÆRD AT VIDE
36 SMÅ ÅER: HAVØRREDFISKERI I OPSVING
42 LOKALRAPPORTER
52 BLIV KLOGERE PÅ SKARVEN
56 HAVØRREDPÜRSCH MELLEM BLÆRETANGEN
60 OPSKRIFT: HEL GRILLET HAVØRRED
62 FLUEGUIDEN – AGGRESSIVE EFTERÅRSLAKS
66 VÆRD AT VIDE
68 DE DANSKE HAVNE
72 PORTRÆT AF KENT ANDERSEN
78 SPORTSFISKERNYT
80 NYT FRA FISHING ZEALAND
82 AKTIVITETER 2018

Portræt af grejmageren og hans nye blink
Et blink er ikke bare et blink. I hvert fald ikke, hvis du spørger manden bag den populære Hansen Stripper, Kent Andersen, der i snart 40 år har produceret og opfundet endegrej. Kun de bedste forlader værkstedets fire vægge, og nu er han ude med tre splinternye modeller til både kyst og put and take. Se blink-nyhederne og få indblik i Kents arbejde med at udvikle nyt endegrej til de danske lystfiskere.

Aborresucces i dybet
Fluefiskeren og fluebinderen Morten Valeur elsker at fiske aborrer. Især på de store søer, hvor hans aborrefluer og fisketeknik er raffineret gennem tre årtier. I Sportsfiskeren 5 får du bindevejledningen og solide fisketips til Mortens seneste superflue – Flash Tail Beast.

_DSC4383.jpg
Med lommeregner, skydelære, papir og blyant sidder Kent Andersen og finder måder at optimere sine blink. Lommeregneren er vigtig, da han har sin helt egen formel på, hvilke proportioner et blink skal have for at fungere optimalt. Foto: Nikolaj Korsholm.

Havørredfiskeri i opsving
Det er den gode historie, der gør, at de mindre vandløb nu byder de store åer op til dans. Vandløbsrestaureringer i form af fjernelse af dambrug og opstemninger samt etablering af gydebanker har i den grad gjort, at der er sket et opsving i de mindre åer. Effekten af sådanne tiltag bliver ofte en eksplosiv vækst i havørredbestanden, og så bliver vandløbet pludselig endnu mere spændende set med lystfiskerbriller. Ikke nok med, at de små vandløb fungerer som gode ”børnehaver” for havørredens yngel, så byder de også på et vanedannende og visuelt fiskeri.

DSC_0015.jpg
Fiskeri i mindre åer er lig med ninja-fiskeri på listetå, hvor spinneren helst skal præsenteres let og elegant uden trampen i jorden og lange skygger ud over vandet. Foto: Anders Holmer.