Flotte fisk til fiskekonkurrencen i Brede Å

IMG_20180915_174356.jpg Hugo Schmidt fra Løgumkloster fangede den største laks, et flot eksemplar på hele 92,5 cm og 7,28 kg.

Forventningerne var store til fiskekonkurrencen i weekenden 14. til 16. september i Brede Å, hvor 29 lystfiskere var tilmeldt.

Vandet var nemlig steget i ugen op til konkurrencen, fortæller Torben Hansen, som er formand for vandplejeudvalget i Brede Å Lystfiskerforening. Takket være regnen blev der i ugen op til konkurrencen hevet 21 havørreder og en enkelt laks op ad åen. Fiskeriet dalede dog en smule igen, da vandstanden faldt i løbet af fredagen, men alligevel blev der indvejet fem havørreder og en rigtig flot laks ved konkurrencens afslutning.

Gert Hjalting fra Rødekro fik konkurrencens største havørred på 58 cm og 2,45 kg, mens Hugo Schmidt fra Løgumkloster fangede den største laks, et flot eksemplar på hele 92,5 cm og 7,28 kg. Begge vindere vandt bland andet et gratis medlemskab af foreningen til 2019, fortæller Torben Hansen.

received_482828258860521__01 (1).jpg
Gert Hjalting fik konkurrencens største havørred og vandt derfor et gratis medlemskab af Brede Å Lystfiskerforening.

Masser af gydegrus og skjulesten
Igennem de senere år er antallet af fangede havørreder og laks steget jævnt i Brede Å, der som bekendt er blev gensnoet på lange strækninger omkring Løgumkloster. Dertil har foreningen udlagt masser af gydegrus i tilløbene, og for nogle år siden smed Tønder Kommunen rigtig mange store skjulesten i hovedløbet.