Nedtælling til Karup Å konkurrencen i weekenden

DSC_0548.JPG Vinderfisken i 2016 vejede 8,96 kg fordelt på 83 cm og blev fanget på wobler af Peder Lundsgaard. Foto: Jesper Palm.

Traditionen tro foregår Danmarks største å-konkurrence for 17. gang ved Karup Å den kommende weekend under det sigende navn ”Fra udspring til udløb”. Her gemmer nogle af landets største havørreder sig i de dybe høller, og chancen for en 10 kilos drømmefisk er altid til stede.

kaas_kon_2018_FB.jpg

Havørredfiskere fra hele Danmark strømmer til Karup Å den kommende weekend, fordi de denne ene gang om året får chancen for at fiske på strækninger, som ellers er lukket land for udenforstående. Langt de fleste foreninger og konsortier langs det landskendte vandløb åbner nemlig undtagelsesvis op for adgang for alle deltagere i konkurrencen.

Trevad Ørredpark er som sædvanlig base for begivenhederne. Her kan du købe det særlige konkurrencekort og tilmelde dine fangster. Det hele slutter søndag eftermiddag med præmieoverrækkelse under stor bevågenhed. Der er også muligt at købe fast og flydende proviant, ligesom det er rig lejlighed til masser af lystfiskerhygge med gamle venner og nye bekendtskaber.

Overskuddet fra konkurrencen går ubeskåret til nye vandløbsforbedringer ved Karup Å. Du finder info om alle detaljer vedrørende weekendens begivenheder på www.karupaa.com/konkurrence

Syv sæler må skydes i åen
Et af de samtaleemner, som med sikkerhed vil blive diskuteret flittigt i løbet af weekenden, er nyheden om, at Miljøministeriet har givet tilladelse til, at der må skydes syv sæler, som længe har huseret i åen til stor gene for fiskeriet.

Sidste års konkurrence blev således præget i negativ forstand af de jagende sæler, der medførte, at kun en håndfuld af den totale fangst på 44 havørreder blev fanget neden for Hagebro, som ellers er åens mest produktive strækning. Sælerne havde simpelthen ædt de fleste havørreder her eller jaget dem længere opstrøms - og når reguleringen er veloverstået, er der håb om, at den klassiske havørredå igen vil leve op til fordums storhed.