Spændende artsfiskeri på Øresund

hvarrer.jpg Mark havde selv to hvarrer med hjem fra turen den 26. juni.

Sommerfiskeriet på Øresund giver chancen for at fange mange forskellige fisk, og flere turbåde byder på ture, hvor der fiskes målrettet efter bestemte arter.

På Øresund byder fiskeriet fra turbådene hen over sommeren på chancen for flere forskellige arter, og på nogle ture fiskes der målrettet efter fladfisk. Det var også tilfældet den 26. juni, hvor MS Juventus var på sæsonens første hvarretur.

– Vi sejlede nordpå fra Nordhavnen i Helsingør og prøvede på forskellige dybder fra 3 til 14 meter. De første par timer skete der ikke så meget, men det var fordi, vi lå helt stille, når vi fiskede. Der var ikke drift nok, men efter et par timer begyndte der at komme lidt strøm. Så begyndte de at hugge, siger Mark Nylander, der var ombord på MS Juventus.

Turen gav i alt syv hvarrer, der blev fanget på tobis og hornfisk. Desuden blev der fanget rødspætter, skrubber og isinger.

Henover sommeren laver skipper Anders Christiansen ture målrettet efter fladfisk og andre ture efter makrel, og derudover selvfølgelig de sædvanlige ture efter torsk og sej.