Nu også fiskestop i Varde Å

varde_å_laks_1.jpg Varde Å ligger øde hen, indtil vandtemperaturerne normaliseres og fiskestoppet ophæves. Foto: Orla Bertram-Nielsen.

I sidste uge indførte foreningerne i Skjern Å Sammenslutningen et midlertidigt fiskestop, fordi laks og havørreder ikke kan genudsættes i levedygtig stand grundet sommerens ekstremt høje vandtemperaturer. Nu følger foreningerne i Varde Å Sammenslutningen trop og stopper fiskeriet, indtil temperaturerne igen bliver normale.

Begrundelsen for fiskestoppet kan læses på Varde Sportsfiskerforenings hjemmeside, der registrerer fangsterne for sammenslutningens foreninger.

– Varde Sportsfiskerforening indfører, sammen med de øvrige foreninger i Varde Å Sammenslutningen, stop for døgnkort- og medlemsfiskeri på fiskevand i Varde Å-systemet. Lukningen trådte i kraft fra midnat natten til den 28.07.2018 og ophæves så snart vandtemperaturen igen gør det tilrådeligt af fiske. Når forbuddet ophæves bliver det offentliggjort via facebook, hjemmeside og nyhedsmail. Vi beder om forståelse for beslutningen, der er taget for at værne om vore fiskebestande, står der på hjemmesiden.

Ved Storå er laksekvoterne stadig åbne, men Sammenslutningen ved Storå fraråder, at lystfiskere, som allerede har hjemtaget deres kvotelaks, fisker i åen.

Overordnet fraråder DTU Aqua, at der fiskes i alle de vestjyske lakseåer indtil videre.