Kvoten for storlaks opfisket i nedre Varde Å

L1000091.JPG Storlaksene skal nu genudsættes, men lystfiskere kan stadig hjemtage havørred eller smålaks fra smukke Varde Å.

Trods en langvarig hedebølge i forsommeren og en stedse lavere vandstand er det lykkedes at lande 155 laks over 75 cm i Varde Å i år. Heraf er 96 hjemtaget, og dermed er storekvoten opfisket for denne sæson.

– Så er der kvotestop for hjemtagelse af store laks på zone 1 og 2. Den sidste af de store laks over 75 cm blev hjemtaget Sankt Hans den 23. juni, meddeler formand for Varde Sportsfiskerforening, Kai Verner Lauridsen, i en pressemeddelelse.

– Der er dog stadig 11 store laks at hjemtage fra zone 3, 4 og 5.

Der er i alt hjemtaget 96 store laks og genudsat 59, fremgår det af Varde Sportsfiskerforenings hjemmeside.

Grilse og havørred kan hjemtages
– Der er fortsat mulighed for at hjemtage over 100 stk. grilse, det vil sige laks til og med 75 cm, men husk lige at tjekke Lakse-Kvote-Status på VSF’s (Varde Sportsfiskerforenings) hjemmeside inden, fortsætter formanden.

Grilsene plejer at vandre op i åen i august-september, og hidtil er der kun hjemtaget fem laks fra lillekvoten. Havørredopgangen er til gengæld startet, og der er hidtil hjemtaget 16 og genudsat 11 havørreder.

– Da det nu primært er de store laks, der skal genudsættes, opfordrer bestyrelsen i Varde Sportsfiskerforening til, at man dyrker skånsomt fiskeri. Det kunne være en god ide at skifte til små trekroge eller enkeltkroge. Bestyrelsen henstiller desuden til, at hver lystfisker max hjemtager to havørreder, slutter Kai Verner Lauridsen.