Fiskeplatform indviet ved Aarhus Å

Keld-Valsø.jpg Formand for Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune, Keld Hvalsø (EL), foretog den officielle indvielse af den nye fiskeplatform ved at klippe en gammel flueline over.

Onsdag den 30. maj 2018 indviede Aarhus Kommune i samarbejde med Østjyske Lyst- og Fritidsfiskere (ØLF) en fornem fiskeplatform ved Søskovvej ved Aarhus Å.

Placeringen af fiskeplatformen er nærmest genial, da den er etableret på det offentligt tilgængelige stræk af Aarhus Å mellem gangbroen over åen og Søskovvej. Der findes et handicaptoilet i forbindelse med parkeringspladsen ved den østlige ende af Årslev Engsø.

Ved indvielsen talte Arne Bager, formand for Østjyske Lyst- og Fritidsfiskere (ØLF), og formand for Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune, Keld Hvalsø (EL). Under indvielsen interviewede Arne Lisa Jørgensen, der er gangbesværet og afhængig af en el-scooter. Lisa er en både dygtig og ivrig lystfisker, og hun slog kraftigt til lyd for, at der bliver etableret lignende handicapvenlige fiskeplatforme flere steder i Aarhus Kommune. En opfordring, som Keld Hvalsø var meget positiv over for.

Tilblivelsen af fiskeplatformen er sket med penge fra Aarhus Kommunes Tilgængelighedspulje, og den officielle indvielse foregik ved, at Keld Hvalsø klippede en gammel flueline over.

Lisa-aborre.jpg
Lisa Jørgensen beviste under indvielsen, at der er fisk på strækningen, med denne fine aborre.

Chancer for fisk
At der er fisk på strækningen beviste Lisa Jørgensen ved at fange en lille, fin aborre, og Arne Bager fortalte, at en lystfisker kort før indvielsesdagen havde fanget en flot sandart omkring de 80 cm; men da sandart er fredet i maj, så måtte den gode spisefisk sættes tilbage i åen.

Til sidst fortalte tidligere medarbejder ved Danmarks Sportsfiskerforbund og medlem af Aarhus Kommunes Grønne Råd, Torben Ankærø, om fiskeriet i Aarhus Å.

Torben-Ankærø.jpg
Torben Ankærø, medlem af Aarhus Kommunes Grønne Råd, fortalte afslutningsvist om fiskeriet i Aarhus Å.
Arne-Bager.jpg
Formand for Østjyske Lyst- og Fritidsfiskere Arne Bager talte ved indvielsen af den nye fiskeplatform ved Aarhus Å.