Delkvote 2 for storlaks er åbnet ved Skjern Å

laks_skjern.JPG Delkvote 2 for store laks er netop åbnet, og siden i lørdags har der kunne hjemtages yderligere 83 storlaks fra Skjern Å.

I år har Skjern Å Sammenslutningen opdelt kvoten for store laks over 75 centimeter i to delkvoter som et nyt eksperiment. Premiere-kvoten blev lukket sidst i maj, men i lørdags åbnede anden delkvote og yderligere 83 lystfiskere kan glæde sig til at få en stor laks med hjem.

I lørdags, den 16. juni, åbnede den anden del af storekvoten for laks over 75 cm i Skjern Å, efter at de 85 laks fra første delkvote var opfisket i forbindelse med Lystfiskerfestivalen den sidste søndag i maj.

Anden delkvote rummer 83 laks over 75 cm, som kan hjemtages af lystfiskere, der ikke har taget en laks med hjem fra Skjern Å i år. Desuden er der masser af laks på lillekvoten for fisk under 75 cm.

Den seneste tid er der trukket en hel del nye laks op i åen, ligesom havørred-opgangen så småt er i gang. Der er ingen kvote for havørred, men som for laksens vedkommende må hver fisker kun hjemtage én havørred pr. sæson.

Efter forsommerens lange hedebølge og tørke er åen meget lavvandet, men efter skiftet til mere normalt sommervejr er vandtemperaturen dog faldet til under 14 grader, hvilket betyder, at fiskene igen kan genudsættes uden risiko for større dødelighed.

Laksene kan fanges dagen lang, men som for havørred er de bedste tidspunkter tidlig morgen og sen aften. I Skjern Å må lystfiskerne i øvrigt kun fange én fisk på orm, derefter er kun kunstagn tilladt.

Der skal afleveres skæl- og vævsprøve fra alle hjemtagne laks fra åen til f.eks, Laksens Hus, Korsholm eller www.fisk.nu.

Kvoterne for Varde Å og Storå er i øvrigt stadig åbne fraset enkelte konsortiet, så det er også muligt fortsat at hente sin kvotelaks på dagkortstykkerne her.