Udlægning af skjulesten i Vester Nebel Å

Koldingaa 517 Ågaard Udlagte sten maj 2018.jpg Efter to timers slid blev holdet af frivillige færdige med boligfornyelsen på bunden af Vester Nebel Å.

Kolding Sportsfiskerforening har atter været i gang med at udlægge skjulesten i Vester Nebel Å, som er del af Kolding Å-systemet.

– Projektet er en del af et 3. årigt projekt, som vi startede i 2017, fortæller Preben Kaas, som er formand for vandplejeudvalget i Kolding Sportsfiskerforening.

Udlægningen har til formål at få flere ørreder, at få den sjældne fiskeart smerling til at overleve og samtidigt skabe bedre betingelser for smådyrene i vandløbet. Foreningen håber på sigt at få skabt Danmarks bedste havørredvandløb. Man er allerede godt på vej, idet der i 2017 blev fanget 1.400 havørreder af foreningens medlemmer.

Lørdag den 12. maj mødtes 15 let gråhårede medlemmer og en kvinde bag Ågård kro og byens rensningsanlæg. Alle gik til opgaven med krum hals og stor begejstring, så i løbet af to timer var der udlagt 12 m3 skjulesten mellem de mange store gydebanker over en 500 meter lang strækning. Efter indsatsen sluttede dagen af med pølser, øl, sodavand og godt socialt samvær.

Formanden Preben Kaas takker for indsatsen og det fine fremmøde.