Lystfiskeriets Dag i Østjylland

famfisk6.JPG Lystfiskeriets Dag er en god lejlighed for børn og unge til at lære noget om lystfiskeri fra ældre, erfarne lystfiskere.

Søndag den 20. maj afholder Danmarks Sportsfiskerforbund i samarbejde med lokale lyst- og sportsfiskerforeninger Lystfiskeriets Dag. Østjylland byder på en lang række arrangementer, og du kan få overblik over nogle af dem her.

Længst mod nord så kan man møde Sportsfiskerforeningen for Grenaa og Omegn ved Fornæs Fyr på Jyllands østligste punkt. Her står dagen i hornfiskens tegn. Der skal fanges, renses og spises hornfisk. Grej er til rådighed.

Mødested: Fornæs fyr, Fornæsvej 7-9 8500 Grenå.

Kontaktperson: Lars Pedersen – 20124966 –lars.h.pedersen@stofanet.dk

Længere nede er Helgenæs Natur Efterskole vært ved et arrangement på Helgenæs. Unge som ældre indbydes til at prøve fiskeriet efter hornfisk på kysten ud for Helgenæs Naturefterskole. Medbring gerne grej - Efterskolen har dog cirka 15 fiskesæt, som lånes ud på dagen.

Kontaktperson: Erling Hansen – 61304056 – eh@hne.dk 

foraarsfisk 040.jpg
Tre af arrangementerne byder på en god chance for at fange hornfisk.

Længere mod øst er Fiskeriforeningen Gudenåen vær ved et arrangement ved Ry Marina. Børnefiskekonkurrence, starter kl 10.00 og slutter kl 14.00. Deltagere: ca. 35 børn i alderen 0-15 år, der er indlagt mulighed for en sejltur på Knudsø.

Kontaktperson: Peter Helt Hansen – 40275212 – peterhelt@mail.dk

Næsten ret mod syd fra Ry har Horsens og Omegns Sportsfiskerforening(HOS) allieret sig med Lundum Lystfiskersø.

Invitér dit barnebarn med på fisketur. De fleste lystfiskere i dag er ikke just vårharer, men kan godt gøre en indsats for at bringe budskabet om lykkelige timer i naturen videre.

Horsens og Omegns Sportsfiskerforening vil på Lystfiskeriets Dag gøre en indsats for at give børn og unge en god oplevelse ude i naturen i selskab med seniorer, der har tiden, tålmodigheden og roen til at sætte de efterfølgende generationer ind i, hvordan man bærer sig ad med at fange en fisk.

Har du ikke selv en senior med, så leverer foreningen én. Mangler du grej, kan du også låne. Der er præmier for god indsats.

Arrangementet starter kl. 10.00, og her kan man fiske indtil solnedgang – husk madpakke og drikke. Senior betaler (tilskud fra HOS), junior under 15 år er gratis. Du kan fiske med powerbait, flue eller spinner/blink/wobler. Intet krav om offentligt fisketegn.

Tilmelding om deltagelse, grej og evt. transport: Jan Karnøe – 2170 4913 – jankarnoe@gmail.com

famfisk4.JPG
Dygtige lystfiskere fra Horsens og Omegns Sportsfiskerforening står klar til at hjælpe og guide ved fiskesøen.

Horsens og Omegns Sportsfiskerforening har også et arrangement ved Alrø Dæmningen.

Hornfisk og havørred er målet. Der kan vadefiskes eller kastes fra dæmningen tørskoet. Effektive metoder er bombardaflåd med sild, flue- eller blinkfiskeri.

Er du mellem 16 og 64 år, skal du have det offentlige fisketegn.

Mødetid og sted: Kl. 10.00 ved P-pladsen lige syd for Skovgårdsparken. Husk madpakke og drikke.

Tilmelding, grej og evt. transport: Jan Karnøe – 2170 4913 – jankarnoe@gmail.com

Alle arrangementer i hele Danmark kan findes på kortet nedenfor.