Et skrummel fra Öland

done.jpg Jack Schultz med sin flotte havørred fra Öland.

Fem venner prøvede kræfter med øens havørreder, og det kom de ikke til at fortryde.

Jack Schultz havde kun fisket en time på Ölands østkyst sammen med fire venner. Egentlig stod han og ærgrede sig over lige at have mistet en fisk lige omkring halvmeteren, da hugget faldt. Ved det sidste spinstop, fem meter fra stangtoppen, greb en stor skygge agnen og forsvandt imod dybere vand. Jack nåede at se siden af fisken og vidste godt, at det her var en mere end god fisk. Det blev ikke nogen lang og nervepirrende fight. Den store fisk gav sig hurtigt og kort efter kunne den glade fanger fejre en havørred på præcis 6 kg. Så var de fem fiskeres uge på Öland ligesom i gang.

I løbet af turen havde de 27 havørreder i hånden og efterfulgt af Jacks fisk på 6 kg, var de fire største fisk på henholdsvis 58, 65, 65, 67 cm. Alle de hjemtagne fisk var i gang med en menu bestående af tobis og ålekvabber, da de blev fanget. Det var derfor helt naturligt at fiskeriet foregik med de helt lange og tunge woblere. Det sidste, fordi de fleste af fiskene huggede meget langt ude.