Fabelagtig Ørredskole med flotte fisk

4C08351-kopi.JPG Selvom Ørredskolens deltagere var i hård konkurrence med eventet Seatrout Open om de ledige fiskepladser, lykkedes det de 11 lystfiskere at lande i alt 28 havørreder.

I weekenden 6.-8. april 2018 afholdt Danmarks Sportsfiskerforbund ungdomskurset Ørredskolen på Tåsinge. Den charmerende Lejrskole ved Vindebyøre dannede for tredje år i træk rammen om en weekends fiskeri for 11 ihærdige kystfiskere.

I løbet af weekenden på Ørredskolen stifter deltagerne bekendtskab med det praktiske fiskeri efter havørred i det fantastiske kystlandskab omkring Svendborg. Målet er, at alle skal opleve godt kammeratskab i kombination med godt ørredfiskeri.

Selvom de 11 drenge fredag mødte op med stor tro på sagerne, blev weekendens fiskeri besværliggjort af det kolde vand og de mange øvrige lystfiskere ved vandet. Denne weekend afholdtes nemlig ”Seatrout Open” – en fiskekonkurrence der de senere år har evnet at tiltrække adskillige tusinde lystfiskere fra hele Europa.

28 havørreder blev overlistet
På trods af den hårde konkurrence om pladserne lykkedes det de gæve fiskedrenge at overliste hele 28 havørreder i løbet af weekenden plus en håndfuld torsk og en skrubbe.

De største fisk tilfaldt aarhusianske August Graversen med en havørred på 60 cm, mens Valdemar Bramman fra Kolding overlistede en flot fisk på 54 cm.

– Alle kæmpede hårdt for at slå rekorden fra 2016 på 30 havørreder. En rekord, der dog skal ses i lyset af at kurset i 2016 fandt sted i Kristi Himmelfarts-ferien og dermed tilbød en hel ekstra fiskedag, fortæller kursusleder Martin Bruun Kristensen.

Næste år arrangerer Danmarks Sportsfiskerforbund atter Ørredskole på Vindebyøre Lejrskole.

– Nysgerrig? Så hold øje med kursusoversigten her på Sportsfiskeren.dk eller følg med på Facebook-gruppen ”Ørredskolen", lyder opfordringen fra Martin Bruun Kristensen.

53193287-kopi.JPG
Målet med Ørredskolen er, at deltagerne skal opleve både godt ørredfiskeri og godt kammeratskab.