Rekordmange havørreder i Kolding Å 2017

Daniel Brodersen Kolding.jpg

Kolding Sportsfiskerforening har netop lagt fangstrapporterne fra deres fiskevande frem, der blandt andet viser, at indberetningerne fra 357 medlemmer fortæller om fangsten af 1401 havørreder i den forholdsvist lille Kolding Å i løbet af 2017.

838 havørreder blev hjemtaget, og 563 blev genudsat. Et fantastisk år takket være en våd sommer og efterår med masser af vand i vandløbene samt effekten af flere hundrede gydepladser i Vester Nebel Å og tilløb efter skabelsen af det store omløb omkring Ferup Søerne for nogle år siden.

Dermed blev rekorden slået fra 2015, hvor der blev registreret 1165 havørreder. Fangstrapportering tilbage fra 1991 viser en næsten jævnt stigende kurve fra 225 havørreder i 1991.

Læs meget mere – også om de arter som laks, bækørreder og gedder i foreningens andre fiskevande – på Kolding Sportsfiskerforenings hjemmeside.

koldingaa 502_edited-3.jpg