Blankfisk fra Østfalster

niklasp.jpg Efter flere farvede fisk lykkedes det endelig Niklas at få en smuk blank havørred.

Niklas Petersen fra Nykøbing Falster tog en tidlig morgentur til Falsters østkyst mandag den 6. november. Vejret var smukt, men koldt, og der skulle skrabes is af forruden, inden han kunne køre afsted. Hans seneste ture havde kun budt på farvede fisk, men denne gang lykkedes det at lande en flot blank havørred.

- Vandet var spejlklart, og der var jævnt meget ålegræs, hvilket bestemt ikke er en ulempe, hvis man kan få nogle få kast uden græs, fortæller Niklas og fortsætter: Efter jeg havde fisket badekarret af, listede jeg længere ud og lagde her et kast op langs en stor sten i kanten af revet.

Hans Snurrebasse nåede kun lige at ramme vandet, før en tydelig trykbølge kom frem bag stenen og ørreden huggede blinket. Det var en flot blank fisk, der var ude af vandet 7-8 gange, før den begyndte at komme med ind.

- Den tog et par udløb, inden den landede i nettet og derefter kunne komme med hjem til aftensmaden, slutter Niklas.