Ny lakserekord ved Skjern Å

_DSC0407.JPG Sølvblanke storlaks i lange baner på premieredagen 2017.

Årets fiskeri ved Skjern Å sluttede søndag den 15. oktober og det blev med betydelig majoritet den bedste sæson nogensinde med knap 1700 (i skrivende stund 1684) eksemplarer af Salmo Salar på land.

Årets fiskeri ved Skjern Å sluttede søndag den 15. oktober og det blev med betydelig majoritet den bedste sæson nogensinde med knap 1700 (i skrivende stund 1684) eksemplarer af Salmo Salar på land. Storekvoten for laks over 70 cm lukkede allerede i slutningen af april efter kun 14 dages intensivt fiskeri. Og resten af sæsonen var ligeledes præget af en fantastisk opgang af store laks, mens lillekvoten for laks under 70 cm. langt fra nåede at blive opfisket, hvilket nok dæmper forventningerne til de nærmest følgende  år – indtil der bliver styr på antallet af skarver i området.
 
Den tidligere antalsmæssige rekord var fra 2012 og beløb sig til 1264 laks.
 
Der blev i løbet af sæsonen fanget 50 hanlaks og 66 hunner (samt to, som ikke er kønsbestemt) over otte kilo – i alt 118 storlaks – et fantastisk resultat. Den største blev fanget af Jesper Ottesen og var 122 cm lang, men vægten ukendt. Erling Pedersens laks var den største, der blev hjemtaget. Den vejede 19 kilo og var 114 cm. lang.
 
Havørredfangsterne var til gengæld på det jævne med kun 405 på land, hvoraf 2 vejede over otte kilo. 120 havørreder blev taget med hjem.
 
www.skjernaasam.dk kan du se en detaljeret statistik over både lakse- og havørredfangster samt interessant grafer, der viser, hvor fiskene er fanget, hvilke metoder, de er fanget på samt den kønsmæssige fordeling og fiskenes gennemsnitslængde.